18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Culise

Geoana propovaduieste social-democratia bogatasilor de la Mall
La ideea lui Mircea Geoana, astazi incepe seria de dezbateri publice intitulate “dialoguri social-democrate” (de fapt, monologuri social-democrate). Geoana s-a gandit sa organizeze aceste asa-numite dezbateri ca pe o caravana a partidului care sa mearga din localitate in localitate si sa propovaduiasca doctrina si principiile PSD la tot poporul. Cum presedintele PSD nu s-a remarcat niciodata printr-o inspiratie providentiala, nu s-a dezmintit nici acum, organizand “dialogul” de astazi la… Mall. Cu alte cuvinte, Geoana se duce sa vorbeasca despre social-democratie in mijlocul electoratului liberal al Aliantei, caci clientii Mall-urilor nu sunt nici pe departe pensionari, bugetari, someri sau casnice telenoveliste! Probabil ca presedintele PSD ar fi dorit sa isi poarte caravana social-democrata pe la economate (unde isi fac cumparaturile alegatorii standard ai partidului), dar colegul sau Vanghelie i-a pus “talpa”, avand in vedere “prietenia” netarmurita care il anima pe primarul de la 5 fata de seful sau de partid.

Alianta Ð 53% in sondaje
Alianta D.A. PNL-PD ar atrage, conform unui sondaj INSOMAR, 53,5% din voturile electoratului daca ar fi organizate alegeri duminica viitoare, un procent in usoara crestere fata de luna mai, cand un sondaj credita Alianta cu 50,8%. Pe locul secund, cu cateva procente mai putin decat in lunile anterioare, s-ar afla PSD, cu 26,4% din voturi. Locurile urmatoare ar fi adjudecate de PRM (10,4% din voturi) si UDMR (4,7% din sufragii), in vreme ce Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu nu ar mai obtine procentul necesar intrarii in Parlament: doar 1,6% din preferintele electoratului. Restul formatiunilor politice s-ar situa sub pragul valorilor semnificative in ceea ce priveste intentiile de vot ale alegatorilor. O treime din persoanele chestionate fie nu ar merge la urne, fie nu sunt hotarate cui sa acorde votul ori au refuzat sa raspunda la intrebare. Sondajul a fost realizat de INSOMAR in perioada 17-22 iunie.

Liberalii din Bistrita, nemultumiti de alianta cu PD
Mai multi reprezentanti ai PNL Bistrita au criticat, sambata, in cadrul conferintei municipale de alegeri, pozitia pe care partidul din care fac parte o are in cadrul Aliantei D.A. Consilierul municipal Andrei Rusu, vicepresedinte al filialei judetene, a fost cel mai vehement critic al acestei situatii.
“Pozitia liberalilor la nivel de municipiu este o urmare fireasca a ceea ce se intampla la nivel national. Suntem astazi intr-o hora care se joaca avand in spate o orchestra de lautari sau mai bine zis de suflatori, dirijata dintr-un varf de catarg de cineva. Daca traducem parabola, putem spune ca orchestra este alcatuita din serviciile de informatii nationale, in varful catargului stim cine se afla, iar in hora este Alianta D.A. Ca sa fiu mai direct, este clar ca Alianta D.A. trece printr-o criza dupa sase luni de guvernare, datorita diferentelor ideologice intre cele doua partide si a orgoliilor si intereselor de grup”, a spus Rusu.
Variantele pentru iesirea din criza propuse de sursa citata au fost, fie, pe de-o parte, ca PNL sa nu se mai asocieze cu nimeni si sa-si propuna ca tinta 30-35% din numarul de voturi, fie, pe de alta parte, a renegocia cu PD de pe pozitii de egalitate o noua forma a Aliantei D.A.

Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă