23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024

Culise

Prefectul de Vrancea condamna abuzurile lui Oprisan

Prefectul de Vrancea, Ion Oprea, condamna abuzurile presedintelui Consiliului Judetean, Marian Oprisan, care a interzis accesul a doi ziaristi la conferintele de presa ale Consiliului Judetean, cat si in toate institutiile subordonate acestuia.
“Se incalca in mod abuziv dreptul la informare al celor care citesc cotidianele reprezentate de cei doi ziaristi”, se arata intr-un comunicat semnat de prefect. Mai mult, se spune in comunicat, “nici un politician responsabil nu poate ingradi dreptul la informatie, chiar in conditiile unor eventuale reticente ale administratiei, care nu are traditia de a fi tot atat de deschisa si transparenta ca democratiile occidentale”. In plus, Oprea atrage atentia ca “in perioada 2001-2004 PSD a folosit orice mijloc de presiune sau de convingere pentru a obtine o mass-media cat mai favorabila”.

Liberalii germani sustin aderarea Romaniei la UE la 1 ianuarie 2007

Premierul Calin Popescu-Tariceanu s-a intalnit, la Berlin, cu liderii Partidului Liber-Democrat (PLD) din Germania. Parlamentarii liberali germani si-au exprimat satisfactia fata de masurile de reforma a justitiei si de combatere a coruptiei promovate de Guvernul de la Bucuresti. La finalul intrevederii, presedintele PLD Wolfgang Gerhardt a declarat ca formatiunea pe care o conduce doreste sa se pastreze usa deschisa pentru largirea U.E. Si sustine ca data aderarii Romaniei la Uniune sa fie 1 ianuarie 2007. Gerhardt a mai spus ca votul la referendumul din Franta privind Constitutia Europeana nu a fost impotriva Europei, ci a fost acordat pentru chestiuni de politica interna, precum lipsa locurilor de munca.
Votul va fi un impuls pentru politicieni de a lupta impotriva acestor probleme, a apreciat Gerhardt. Romania si Bulgaria “apartin in mod firesc Uniunii Europene”, a declarat si Friedbert Pfluger, purtatorul de cuvant al grupului parlamentar crestin-democrat si crestin-social din Germania (CDU-CSU), intr-o intalnire cu presa, la Berlin.

Diversiune cu Piedone si 30 de postasi

In timp ce PPCD, fost PNTCD, i se pun bete in roate de catre tribunalul solicitat sa desavarseasca procedura reinscrierii, liderii unor partide minuscule, adunate intr-un asa-numit Pol Popular Crestin Democrat, au urcat pe scena Teatrului Dramatic “Fani Tardini” din Galati, unde a avut loc festivitatea lansarii primei filiale judetene a… PPCD. Desi au recunoscut ca nici macar nu au fost invitati la intalnirea cu liderul crestin-democratilor europeni Wielfried Martens, liderii polului au lansat la Galati si o declaratie apel pentru “unificarea tuturor fortelor crestin-democrate”, declaratie care nu a mai fost citita din cauza ca era deja inclusa in mapele jurnalistilor. In sala au fost adusi si 30-40 de salariati ai Directiei de Posta Galati, carora li se spusese ca vor participa la o intalnire sindicala. S-au declarat surprinsi atunci cand au constatat ca de fapt au nimerit la o sedinta politica. S-au bucurat totusi ca a durat mai putin de o jumatate de ora.

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă