16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Culise

Gafa la nivel inalt

Recentul turneu american a lasat urme adanci. Dupa doua zile petrecute intr-o vizita oficiala in Turcia, presedintele Traian Basescu a declarat ieri raspicat pe Aeroportul Otopeni ca tocmai s-a intors din… Statele Unite ale Americii: “Buna ziua, m-am intors dintr-o vizita oficiala in SUA, aceasta vizita raspunde intalnirii pe care am avut-o cu presedintele Turciei…”. Intr-adevar, SUA nu-i va Turcia.

Dovezi ascunse in dosare si acuze tarzii

Contactat ieri de BBC, fostul presedinte Emil Constantinescu si-a amintit ca in 1999 minerii au fost instigati si sustinuti de forte politice din cadrul opozitiei de atunci, respectiv PSD si PRM, cu scopul preluarii puterii. Pana aici, nici o noutate, afirmatii de acest gen facandu-se si la vremea respectiva. Ciudat insa ca ex-presedintele si-a amintit abia acum ca “exista dovezi”. Nu le-a prezentat insa. Dar spune ca ele au fost analizate in cadrul CSAT si au fost prezentate in rapoartele SRI si ale MI. Constantinescu spune ca dovezile ar trebui sa existe in dosarele Parchetului General si incluse in dosarele de judecata in cazul Costesti. Ion Iliescu a negat imediat ca ar fi incercat o lovitura de stat in perioada 1996-2000 si l-a acuzat pe Constantinescu de “scenarita”.

Presedintele nu comenteaza cazul Cozma

Presedintele Basescu a refuzat ieri sa comenteze cazul Cozma. “Sunt problemele justitiei si nu le comentez. Orice comentariu al meu ar fi interpretat ca influenta a deciziei justitiei”, a afirmat seful statului.

Ministrul Blaga, pe urmele calculatorului lui Marinescu

Dupa ce i s-a furat calculatorul din biroul senatorial situat undeva in zona cartierului Ferentari din Bucuresti, in care ar fi existat dosarele grele de coruptie, senatorul PD Marius Marinescu a apelat la toate cunostintele sus-puse pentru a-si recupera aparatura. El i-a sunat direct pe ministrul de Interne, Vasile Blaga, si pe chestorul IGPR, Valentin Fatuloiu. “Am primit asigurari din partea domnului Blaga ca se vor depune toate eforturile pentru a-i prinde pe faptasi. De asemenea, si dl Fatuloiu mi-a dat aceleasi asigurari”, a declarat Marinescu. Computerul acestuia din sediul biroului senatorial a disparut in urma cu doua zile. Senatorul PD sustine ca in spatele furtului s-ar afla “grupul de interese al PSD”, care ar fi dorit sa stearga urmele dosarelor de coruptie la care parlamentarul spune ca lucra. Acesta este membru si in Comisia pentru abuzuri a Senatului. Potrivit lui Marinescu, politia nu are inca un suspect.

Guvernul va publica anexele hotararilor

Guvernul Tariceanu a decis ieri publicarea anexelor hotararilor de guvern in Monitorul Oficial pentru a evita orice fel de suspiciune in legatura cu continutul acestor acte normative. Oficialii Executivului considera ca practica nepublicarii anexelor s-a evidentiat si perpetuat in anii anteriori. Astfel, in mandatul Cabinetului Nastase s-au aprobat 608 hotarari de guvern ale caror anexe nu au fost publicate.

Cele mai citite

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă