8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024

Culise

OTV, Antena 1 si Prima TV, cele mai amendate televiziuni

Postul OTV a primit, in 2005, de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cel mai mare numar de sanctiuni dintre toate posturile de televiziune, el fiind urmat de Antena 1 si apoi de Prima TV. OTV a primit anul acesta 18 amenzi si 19 somatii, precum si o sanctiune soldata cu intreruperea, timp de zece minute, a emisiei si difuzarea textului de sanctionare pe ecran. Postul a primit mai bine de zece la suta din sanctiunile date de Consiliu in 2005, daca avem in vedere ca numarul total de somatii si amenzi date de CNA in 2005 este de 344. Constanta Mateianu, sefa Directiei Juridice a CNA, a declarat, insa, ca OTV a contestat toate amenzile in instanta si nu a platit nici una pana in acest moment. “In afara de Antena 1, nu prea plateste nimeni amenzile”, a spus ea, aratand ca, in cazul postului OTV, nu s-a incheiat definitiv nici un proces referitor la o amenda data in 2005. Postul Antena 1 a primit, in 2005, 14 amenzi si 21 de somatii, iar Prima TV 12 amenzi si zece somatii. Societatea Romana de Televiziune a fost obligata la plata a noua amenzi pe parcursul acestui an, la egalitate cu postul fratilor Micula, National TV. SRTv si National TV au primit si ele 14 somatii.
Postul de stiri Realitatea TV a primit patru amenzi si 12 somatii de la CNA in 2005. Clasamentul continua cu Pro TV, care a primit trei amenzi si noua somatii, B1 TV si TV K Lumea, cu doua amenzi si 14 somatii, respectiv doua amenzi si trei somatii.

Tratatul de aderare a Romaniei la UE, ratificat de Italia

Parlamentul italian a ratificat Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. Anterior, alte opt state membre – Slovacia, Ungaria, Slovenia, Cipru, Grecia, Estonia, Cehia si Spania – au ratificat documentul.
Italia este prima dintre tarile fondatoare ale Uniunii care ratifica tratatul. Potrivit ministrului de Externe, Razvan Ungureanu, decizia parlamentului italian transmite un puternic semnal politic in favoarea aderarii Romaniei la UE la 1 ianuarie 2007. Tratatul, semnat la Luxemburg in luna aprilie, prevede ca aderarea Romaniei si Bulgariei poate fi amanata cu un an daca cele doua state nu reusesc sa indeplineasca cerintele impuse de UE. De mentionat ca la momentul publicarii ultimului raport de monitorizare, in urma cu doua luni, comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, s-a declarat nemultumit ca, “in ciuda informatiilor aflate la indemana tuturor in ce priveste nivelul coruptiei la varf, in ultimii ani nu s-a obtinut nici macar o condamnare”.

Melescanu vrea prelungirea protocolului Aliantei

Theodor Melescanu, vicepresedinte al liberalilor, considera ca o prima etapa in vederea realizarii fuziunii dintre PNL si PD o constituie prelungirea protocolului Aliantei pentru perioada 2008-2012. In opinia acestuia, masura ar da un semnal clar ca cele doua partide sunt hotarate sa “mearga impreuna in politica romaneasca” si dincolo de anul 2008. O a doua etapa, in viziunea lui Melescanu, trebuie sa vizeze “strangerea solidaritatii si o actiune in comun la nivelul filialelor”. Liderul liberal a reiterat ideea ca formarea Aliantei D.A. nu a fost o “casatorie din dragoste”, ci o “casatorie din interes”, pentru echilibrarea scenei politice romanesti.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă