13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Culise

Televiziunile din Romania, cuprinse de virusul tabloidizarii

Posturile de televiziune din Romania (atat cel public, cat si cele private) sunt cuprinse de virusul tabloidizarii, iar libertatea jurnalistica este limitata, sunt concluziile unui raport de monitorizare facut de Open Society Institute (OSI), cu sprijinul Centrului pentru Jurnalism Independent, raport ce face parte din seria “Televiziunea in Europa: reglementari, politici si independenta”. TVR a inceput, potrivit OSI, sa aiba programe tabloide, la concurenta cu posturile private, in detrimentul emisiunilor informative si educative. Mai mult, jurnalistii de la posturile comerciale evita abordarea unor subiecte sensibile care ar putea afecta cercurile de interese ale patronilor lor.
Documentul face apel la Parlament sa adopte mai repede noua lege prin care posturilor publice de radio si televiziune li se asigura independenta editoriala. Totodata, raportul sesizeaza ca resursele de finantare in audiovizual raman in continuare necunoscute, motiv pentru care OSI cere CNA sa organizeze o dezbatere care sa reglementeze aceasta situatie.

Cartele de vot pesediste

Deputatii si-au primit ieri cartelele pentru votul electronic, astfel incat sistemul de vot care a costat 60 de miliarde din bugetul statului sa poata intra in sfarsit in functiune. Cartelele sunt personalizate, dar, foarte interesant, sunt colorate in rosu si albastru, exact culorile PSD.

Geoana nu-i vede pe securistii si comunistii din PSD

Mircea Geoana zice ca ar fi declansat si o lupta necrutatoare impotriva securistilor si comunistilor din clasa politica indiferent de partidul in care se afla acestia. Presedintele PSD a explicat ca “toti cei care au fost la conducerea tarii au avut o responsabilitate pentru acest esec”.
Intrebat insa daca Ion Iliescu a facut parte din aceasta structura oligarhica Geoana a dat din colt in colt raspunzand ca “Iliescu a rezistat tentatiei”.
Din colt in colt a dat Geoana si cand a fost intrebat daca in jurul sau in PSD cunoaste fosti sefi din PCR sau fosti securisti. “Nu stiu”, a spus Geoana, precizand ca el personal n-a avut nici o legatura nici cu PCR, nici cu securitatea. “Eu am trait in Occident”, s-a laudat presedintele PSD inainte de a iesi val-vartej de la conferinta de presa, pentru ca ziaristii il intrebasera cum se face ca nu-l cunoaste macar pe Mihai Darie, consilierul sau, fost ofiter de Securitate.

Despre anticipate, dupa integrarea in Uniunea Europeana

Liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri ca nu se mai discuta despre alegeri anticipate, deoarece timpul ramas pana la integrarea in UE este strict scurt, dar ca aceasta tema va fi reluata dupa aderare. “Nu discutam despre alegeri anticipate, din simplul motiv ca in acest moment este prea scurt timpul ramas pana la integrarea Romaniei in UE, pentru a putea discuta de alegeri anticipate. Vom discuta dupa 2007”, a afirmat Emil Boc.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă