10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Culise

Ungureanu urmareste “o referire fara echivoc” la data aderarii

Seful diplomatiei romane, Mihai-Razvan Ungureanu, a facut referire la viitoarea formulare a Consiliului European fata de aderarea Romaniei la UE la 1 ianuarie 2007. Prezent, in acest weekend, la reuniunea informala a ministrilor de Externe ai UE, desfasurata in localitatea austriaca Klosterneuburg din apropierea Vienei, ministrul de Externe roman a sustinut ca “data trebuie sa capete mai multa pregnanta, sa fie o referire clara si pe cat posibil lipsita de echivoc – la 1 ianuarie 2007”. “Credem ca este nevoie de un apel politic, pe care Consiliul este indreptatit sa-l faca, catre acele state unde procesul de ratificare inca nu a ajuns la sfarsit”, a declarat Ungureanu postului de radio public. Luarea de pozitie a ministrului roman de Externe survine pe fondul discutiilor purtate de omologii sai referitoare la Tratatul constitutional european, despre care au conchis ca nu poate fi relansat deocamdata si ca asa-numita “perioada de reflectie” trebuie prelungita, precum s-a exprimat ministrul de Externe olandez, Bernard Bot.

PSD incearca sa-l doboare pe Flutur cu motiunea

Motiunea simpla pe tema gripei aviare depusa de PSD in aceasta saptamana la Senat va fi citita azi in plen si dezbatuta joi de senatori, a anuntat purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu. Motiunea simpla depusa de PSD la Senat se intituleaza “Gripa lui Flutur”. Vicepresedintele PSD a mentionat ca motiunea identifica principalele deficiente ale Ministerului Agriculturii in gestionarea crizei gripei aviare. Potrivit lui Sarbu, principalele “lipsuri” in acest sens ar fi: absenta unor anchete epidemiologice serioase, ele fiind realizate “neprofesionist si in graba”; necontrolarea si nesupravegherea suficienta a miscarii pasarilor; lipsa unor masuri de izolare a pasarilor in zonele de focar; lipsa informarii si educarii populatiei in legatura cu gripa aviara; modul deficient in care s-au realizat dezinfectiile. Vicepresedintele PSD a apreciat ca ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a incercat “sa fuga de raspundere”.

PNL Constanta s-a saturat de “frustrari”

Conducerea organizatiei judetene a PNL Constanta “s-a saturat de mofturile unor lideri liberali frustrati care, prin declaratiile lor, isi bat joc de munca liberalilor din organizatiile teritoriale” si considera ca declaratiile lui Crin Antonescu au fost facute pe fondul unor nemultumiri personale. Conducerea PNL Constanta a apreciat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca declaratiile din ultima vreme ale deputatului Crin Antonescu au fost facute pe fondul unor nemultumiri personale, asa cum s-ar fi intamplat si in cazul Monei Musca si al lui Cristian Boureanu.
Liderul organizatiei judetene a PNL Constanta, deputatul George Dragomir, a declarat ca liderul de grup Crin Antonescu “crede ca este mai valoros decat alti colegi de partid”. “Probabil ca a vrut functia de vicepresedinte PNL, dar pentru asta e nevoie de congres sau a vrut functia lui Mihai Voicu, insa acesta a muncit enorm pentru partid, nu ca si Crin Antonescu”, a spus deputatul George Dragomir. Vicepresedintele organizatiei judetene a PNL Constanta, consilierul judetean Victor Manea, a adaugat ca PNL nu este un partid in care frustratii sa-si gaseasca un loc.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă