11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024

Culise

Chiul si lustratie

Dupa indelungi dezbateri si tergiversari senatorii din comisiile juridica si pentru drepturile omului au reusit ieri sa voteze doar primul articol al proiectului Legii lustratiei. Reprezentantii coalitiei s-au declarat in favoarea initiativei, cei ai PSD s-au abtinut iar parlamentarii PRM s-au pronuntat ferm impotriva. In a doua parte a zilei sedinta a fost insa suspendata tot din cauza chiulului senatorilor.
Cele mai multe dezbateri s-au purtat pe tema categoriilor de persoane care sa fie vizate de lege. In cele din urma s-a convenit sa fie considerate in primul rand ca facand parte din structurile de putere si din aparatul represiv al regimului comunist persoanele care au ocupat functii de conducere in aparatul central al Partidului Muncitoresc Roman (PMR), Partidului Comunist Roman (PCR), Uniunii Tineretului Muncitoresc (UTM) si Uniunii Tineretului Comunist (UTC). Acestora li se adauga alti activisti salarizati ai structurilor de mai sus, la nivel national, regional sau judetean, dupa caz. Vizati de lege vor fi si membrii Consiliului de Stat si ai Consiliului de Ministri, precum si ministrii secretari de stat, prim-adjunctii si adjunctii ministrilor si secretarii de stat, dar si presedintii, prim-vicepresedintii, vicepresedintii si secretarii comitetelor executive ale consiliilor populare judetene si municipale.

Crin Antonescu invoca marlania PD

Liderul grupului liberal din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, a declarat ieri ca afirmatiile lui Ludovic Orban la adresa unor femei politician sunt o scapare regretabila.
El a sugerat insa ca si presedintele Traian Basescu sau lideri democrati au avut astfel de iesiri.
“Nu are importanta aici ca CNCD nu s-a sesizat cand Basescu a trimis-o pe Lavinia Sandru pe centura sau vicepresedintele PD Cezar Preda a facut remarce marlanesti la adresa doamnei Atanasiu. Nu are importanta. Noi nu facem asa ceva si de aceea ne delimitam de ceea ce a facut Ludovic Orban”, a spus Crin Antonescu.

Mitrea ii cere lui Gusa sa faca liniste

Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a avut ieri, in plenul Camerei Deputatilor, o scurta discutie cu presedintele PIN, Cozmin Gusa, caruia i-a transmis “ca toti pesedistii trebuie sa ramana in PSD”, pentru ca PSD este intr-un moment in care are "nevoie de liniste”.
Mitrea a declarat presei, dupa discutia cu Gusa, ca, pe langa “lucruri legate de situatia politica actuala”, cei doi au abordat si subiecte legate de plecarile, concretizate sau nu, ale unor parlamentari din PSD.

Senatorii vor mancare de calitate si sigura

Senatorilor nu le mai prieste mancarea facuta in bucatariile Palatului Parlamentului si vor “bucate” de calitate superioara. Asa ca vor apela la o firma de catering pentru a-si satisface toate poftele si nevoile culinare. Intr-o nota inaintata Biroului Permanent de catre Secretariatul General se arata ca este nevoie de incheierea unui contract de prestari servicii “catering” prin care sa se asigure o “deservire de calitate si prompta a domnilor senatori si persoanelor angajate”. Din cate se pare, conducerea Senatului se teme ca actuala mancare le-ar putea produce tulburari digestive alesilor, din moment ce, in aceeasi nota, se precizeaza ca trebuie “asigurate servicii la nivel de siguranta”.

Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
Ultima oră
Pe aceeași temă