6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Culise


Presedintele Traian Basescu le-a cerut ieri diplomatilor romani sa renunte la atitudinea rezervata de a gandi de doua ori pentru a nu spune nimic, considerand necesar ca diplomatul roman sa gandeasca repede si sa spuna tot ce are de spus in favoarea tarii sale. La ceremonia inaugurarii Institutului Diplomatic Roman, seful statului si-a exprimat speranta ca Romania are potentialul sa creeze “acel diplomat de tip nou, care are comportamentul unui antemergator”. In opinia lui Basescu, acesta trebuie sa fie “deschizatorul de drumuri, diplomatul cu curaj, diplomatul care nu are nici o retinere sa apere valorile tarii lui”.

Ambasadori rechemati

Ambasadorii in Egipt, Finlanda, Estonia, Georgia si Spania au fost rechemati prin decrete semnate de presedintele Traian Basescu, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Marcel Dinu a fost rechemat din calitatea de ambasador in Egipt, iar Neagu Udroiu a fost rechemat din calitatea de ambasador in Finlanda si Republica Estonia. De asemenea, Constantin Garbea a fost rechemat din Georgia, iar Stelian Oancea a fost rechemat de la Ambasada din Spania.

Harry Potter, mai tare decat Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana

Surprinzator sau nu, presedintele Traian Basescu pare sa se priceapa, pe langa politica si marinarie, si la literatura pentru copii. Basescu este de parere ca Harry Potter este un model mai potrivit pentru copiii romani decat Fat-Frumos sau Ileana Cosanzeana. “Doamna Rowling a facut ca generatia noua de copii ai lumii sa-l poata inlocui pe Huckleberry Finn, care poate nu mai corespundea realitatilor societatii de astazi, iar copiii romani sa poata sa ii inlocuiasca pe Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana cu un erou al copilariei poate mai apropiat de realitatile copiilor din Romania de astazi”, a spus presedintele. Basescu a facut aprecierile la intalnirea organizata ieri, la Cotroceni, cu grupul de elevi participanti la programul “Copiii Romaniei – Orizonturi deschise”. La reuniune a participat si Rowling, alaturi de baroneasa Emma Nicholson.

Numiri de subprefecti

Guvernul a decis numirea in functie publica a sapte subprefecti in judetele Calarasi, Brasov, Prahova, Arges, Bihor, Vrancea si municipiul Bucuresti. Numirile au caracter provizoriu pana la organizarea concursului in vederea ocuparii definitive a acestui post. Doru-Eduard Clabescu a fost numit subprefect al judetului Calarasi, Adriana Dontu – subprefect de Brasov, Nicolae Alexandri – subprefect de Prahova, Gheorghe Rizescu – subprefect de Arges, Albert Todor – subprefect de Bihor, Elena-Veronica Ciurezu – subprefect de Bucuresti, Flenchea Mioara – subprefect de Vrancea.

Basescu a trecut in rezerva doi colonei de la SRI si SIE

Traian Basescu, a semnat ieri decretele de trecere in rezerva a doi colonei – Adrian Barbulescu de la SRI si un angajat al SIE. O data cu acest decret, el le-a acordat celor doi si gradul de general de brigada cu o stea. Presedintele a dat, prin decret, gradul de general cu o stea in retragere colonelului Nicolae Gramoiu, general de brigada cu o stea in retragere lui Mihai Bivolaru, Nicolae Ilie si Constantin Bartolomeu Savoiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă