15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Culise

CSM nu are de ce sa o ancheteze pe Monica Macovei!

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a dat de inteles ca premierul Tariceanu minte atunci cand spune ca a instiintat-o dinainte de continutul discutiei cu Dinu Patriciu. “Nu stiu ce isi aminteste domnul Tariceanu, dar eu repet ca nu am fost informata despre prezenta domnului Patriciu la acea intalnire la care am fost convocata la cabinetul premierului. Si, pentru ca am auzit alegatii ca ar mai fi avut loc o intalnire in noiembrie, in mod categoric eu nu m-am intalnit, in aceasta formatie sau in alta, cu domnul Patriciu”, a spus ministrul.
Pe de alta parte, si Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat in legatura cu intalnirea Patriciu-Tariceanu-Macovei. Cu toate acestea, presedintele CSM Iulian Galca a declarat ca Macovei nu poate fi cercetata de catre Consiliu, convocarea cu bucluc fiind o problema a Guvernului care intra in zona “raspunderii ministeriale”. Cu toate acestea, Galca a spus ca CSM va verifica in ce masura procurorii care lucreaza la cazul Patriciu au fost influentati sau intimidati.

Cu salvgardarea deasupra capului

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri la Strasbourg, intr-o conferinta de presa, ca autoritatile de la Bucuresti nu se asteapta la nici o recomandare din partea Comisiei Europene in raportul de monitorizare ce va fi dat publicitatii in luna mai. Dupa cum a explicat seful statului, in cazul in care Comisia Europeana nu va recomanda aplicarea clauzei de salvgardare, Romania va putea intra in Uniunea Europeana pe 1 ianuarie 2007. “Daca nu va fi aplicata clauza de salvgardare, inseamna ca raportul va fi unul normal, care da verde intrarii in UE la 1 ianuarie 2007”, a spus Traian Basescu.
Seful statului nu a exclus posibilitatea ca in luna octombrie a acestui an Comisia Europeana sa mai dea publicitatii un raport de monitorizare, care sa vizeze mici ajustari, daca raportul din primavara nu va recomanda aplicarea clauzei de salvgardare, lucru esential pentru Romania.

Jacques Chirac vine in Romania

Presedintele Frantei, Jacques Chirac, a acceptat invitatia de a face o vizita in Romania, pe care i-a adresat-o seful statului roman, urmand ca detaliile sa fie stabilite pe cai diplomatice, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ambasadorul Frantei la Bucuresti, Herve Bolot. El a precizat ca presedintele Chirac va fi prezent la Bucuresti cu ocazia summit-ului mondial al francofoniei, care va avea loc la sfarsitul lunii septembrie. Presedintele Traian Basescu a facut in noiembrie 2005 o vizita oficiala in Franta.

Basescu a confirmat intoxicarile extremiste

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, la Strasbourg, ca documentul interceptat de serviciile secrete elvetiene prin care Ministerul Afacerilor Externe al Egiptului anunta existenta unor centre de detentie secrete in Romania este de fapt o sinteza a presei unde erau prezentate informatii dintr-un “ziar extremist”. Basescu nu a nominalizat publicatia.

Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă