10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Culise

Dictatura in PRM

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ieri ca va stabili personal echipa de conducere pe care o va prezenta participantilor la cel de-al IV-lea Congres al partidului, ce va fi convocat in data de 19 noiembrie. “Eu imi voi face echipa si o voi prezenta la Congres. Aceasta este echipa, o votati in bloc – bine, daca nu, plecati”, a spus Vadim Tudor. Ca sa nu se mai trezeasca in viitor cu probleme, CVT a decis ca in structura de conducere a partidului nu va fi functia de prim-vicepresedinte, iar cea de vicepresedinte executiv va fi ocupata de deputatul Lucian Bolcas. “El va fi mana mea dreapta”, a mentionat presedintele PRM.
CVT a anuntat si ca numarul vicepresedintilor va fi redus. El a planificat si desfasurarea viitoarelor evenimente pentru partid, stabilind ca pe data de 29 octombrie va fi Congresul partidului, ce va fi precedat de Plenara Consiliului National al PRM.

Liberalii si democratii europeni sprijina Romania

Grupul liberalilor si democratilor europeni sprijina aderarea Romaniei la Uniunea Europeana pe 1 ianuarie 2007, a declarat Graham Watson, liderul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, in cadrul unei intrevederi cu premierul Calin Popescu Tariceanu. “Romania a facut progrese remarcabile in ultimele noua luni. A reu-sit sa recupereze foarte mult din intarzierile pe care le avea in procesul de integrare europeana la incheierea negocierilor. Iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure”, a spus Watson.

“Euroobservatorii PD si PNL sunt fraieri, fanfaroni si filfizoni”

Dupa ce a generat recent un scandal, declarand despre Traian Basescu ca este tatar, Adrian Severin recidiveaza, insultandu-i, ieri, intr-o conferinta de presa, pe euroobservatorii Puterii, despre care a spus ca “sunt niste fraieri, fanfaroni si filfizoni pe holurile Parlamentului European”. “Mi se pare deplasat ca unii euroobservatori romani, cum e cazul celor din PD si PNL, sa vina aici sa va spuna ce face grupul socialist”, a spus Severin, care s-a autodeclarat liderul grupului de euroobser-vatori ai PSD. Dupa ce a enumerat insultele la adresa colegilor de la PNL si PD, Severin a spus ca el propune o coalitie intre parlamentarii PSD si cei ai Puterii, pe motiv ca aceasta este singura solutie pentru eliminarea “scepticismului” care exista in randul parlamentarilor europeni in ceea ce priveste integrarea Romaniei. Intrebat de ce doreste o coalitie cu “fraieri si fanfaroni”, Severin a spus ca “pot sa nu mai fie fanfaroni, filfizoni, daca invata si-si corecteaza atitudinea”.

Decrete semnate de Basescu

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat ieri decrete referitoare la: evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani; instituirea Programului de acordare a unor ajutoare banesti populatiei cu venituri reduse care utilizeza pentru incalzirea locuintei gaze naturale; unele masuri pentru privatizarea Socie-tatii Comerciale Combinatul Siderurgic Sidex S.A. Galati si a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 51/1998 privind valorificarea unor active ale statului.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă