21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024

Culise

Daniel Morar, viitor procuror general

O serie de noi numiri ar putea avea loc in urmatoarele zile, au dezvaluit agentiei A.M. Press surse din cadrul Partidului Democrat. Astfel, Adrian Boer, actual consilier al ministrului de Interne, Vasile Blaga, ar putea fi numit in fruntea UM 0962 (serviciul secret al ministerului) in locul generalului Virgil Ardelean, poreclit "Vulpea”.
In locul ramas vacant in cadrul Colegiului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, democratii ar urma sa-l nominalizeze pe Radu Ancuta, angajat al institutiei si apropiat al fostului lider PSD al acesteia, Gheorghe Onisoru. Procurorul general demisionar al Romaniei Ilie Botos ar urma sa ocupe functia de secretar al Ambasadei Romane din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. In locul lui ar urma sa fie investit Daniel Morar, actualul sef al Departamentului National Anticoruptie.

Presedintele PSD Covasna a fost inmormantat

Presedintele PSD Covasna, fostul deputat Adrian Vlad Casunean, a fost inmormantat luni, in orasul Covasna. El a incetat din viata sambata noaptea, dupa ce de mai multi ani suferea de cancer. In perioada 2000-2004 a fost deputat PSD, fiind membru in Comisia juridica, de disciplina si imunitati.
Adrian Vlad Casunean a fost membru fondator si vicepresedinte al Uniunii Nationale "Vatra Romaneasca” si membru fondator al mai multor ligi si asociatii din judet. Mircea Geoana, presedintele PSD, a transmis condoleante familiei.

“Adevarata deconspirare va incepe cu arhiva MJ”

Adevarata deconspirare a Securitatii va incepe o data cu analizarea arhivei transferate la Ministerul Justitiei, considera deputatul PSD Ion Stan, secretar al Comisiei parlamentare de control al activitatii SRI. Apreciind ca actuala deconspirare a celor care au facut politie politica arata mai degraba a “rafuiala politica” si “fumigene”, Stan a declarat ca, “daca se va merge pana la capat cu desecretizarea Securitatii”, atunci se poate ajunge la “asanarea si reformarea clasei politice romanesti”.
Deputatul PSD a sugerat si unde ar trebui umblat pentru adevarata deconspirare: in dosarele din arhiva Securitatii, transferata MJ. “Acum se arunca fumigene, deconspirand oameni politici, publicand listele colaboratorilor, publicand listele agentilor sub acoperire, dar de partea cea mai importanta a arhivei care evidentiaza atrocitatile savarsite de Securitate nu se atinge nimeni de ea (…)
Arhiva intocmita de cei de la cercetari penale, Directia a sasea din Rahova, arhiva care a fost transferata Ministerului Justitiei si la care nu se umbla. Pai acolo se intalnesc delatiunile in baza carora militienii veneau noaptea si ridicau persoane de acasa. Acolo se intalnesc comenzile politice primite de procurori care intocmeau rechizitorii si prin care erau condamnati oamenii la zeci de ani de inchisoare. Acolo se regasesc hotararile instantelor de judecata care erau comandate politic”, a afirmat Stan.

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă