Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Culise

"Am primit asigurari ca suntem in plin proces de aderare" "Am primit asigurari ca suntem in plin proces de aderare si ca nu exista temeri care sa ne perturbe", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu la sosirea de la Bruxelles, unde ...

Share

Rl online 0 comentarii

20.06.2005 - 00:00
"Am primit asigurari ca suntem in plin proces de aderare"

"Am primit asigurari ca suntem in plin proces de aderare si ca nu exista temeri care sa ne perturbe", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu la sosirea de la Bruxelles, unde a participat la lucrarile Consiliului European. Seful Guvernului a spus ca Romania este perceputa ca o tara "binevenita in UE", care face progrese importante si rapide pe calea aderarii. Tariceanu a mai declarat ca la nivelul Consiliului European nu exista motive de ingrijorare care ar putea determina rediscutarea aderarii Romaniei si Bulgariei. "Avem in continuare o agenda plina de actiuni care trebuie indeplinite in timp. Daca vom merge in ritmul sustinut in care s-a mers de la inceputul acestui an, pe parcursul a aproape sase luni, pe calea indeplinirii acestor angajamente, atunci sigur ca nu se va pune problema aplicarii clauzei de salvgardare", a conchis premierul.

Voturile UDMR, moneda de schimb?

Liderul UDMR, Marko Bela, a respins sambata interpretarile potrivit carora voturile Uniunii in problema schimbarii presedintilor Camerelor Parlamentului sunt o moneda de schimb pentru sustinerea proiectului legii minoritatilor nationale sau a construirii autostrazii Transilvania. "De obicei, noi nu umblam cu monede de schimb. Nu negociem astfel in coalitie. In orice coalitie au loc negocieri, discutii, intelegeri. De data aceasta, pur si simplu, noi am spus ca avem alte prioritati", a spus Marko Bela. Liderul UDMR a adaugat ca schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului este o discutie care poate fi amanata pentru toamna. "Avem motiunea de cenzura pentru saptamana viitoare, dupa aceea trebuie sa rezolvam problema conducerii televiziunii si a radioului, ceea ce se va rezolva probabil nu saptamana viitoare, ci cealalta, si cu aceste masuri si cu aceste deziderate am si finalizat sesiunea de primavara a Parlamentului. Problema modificarii regulamentului, o eventuala schimbare a presedintilor Camerelor, putem sa discutam la toamna", a conchis Marko Bela.

OSCE ar putea organiza alegeri in Transnistria

OSCE este dispusa sa organizeze alegeri in Sovietul Suprem al Transnistriei la sfarsitul acestui an, a declarat presedintele delegatiei pentru Republica Moldova a Adunarii Parlamentare a OSCE, Kimmo Kiljunen, la incheierea unei vizite de trei zile la Chisinau, transmite BASA-press. El a sugerat ca acest scrutin ar putea avea loc in conformitate cu legislatia electorala a regiunii, astfel incat sa poata legitima regimul rezultat in urma alegerilor. "Organizarea alegerilor in Sovietul Suprem, in baza legislatiei Tiraspolului sau a Chisinaului, urmeaza sa fie stabilita in cadrul unor negocieri care vor viza pregatirea scrutinului. Aceste chestiuni trebuie abordate foarte serios la masa tratativelor si ar putea impulsiona procesul de negocieri, contribuind la definitivarea statutului regiunii transnistrene, cu respectarea integritatii Republicii Moldova", a declarat Kiljunen. El a adaugat ca, indiferent de rezultatul acestor alegeri, statutul Transnistriei pe plan international nu se va modifica, regiunea separatista urmand sa fie tratata tot ca parte componenta a Republicii Moldova.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...