Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Culise

Marko Bela recunoaste ca actuala coalitie a fost la un pas de ruptura Presedintele UDMR si viceprim-ministrul Marko Bela a recunoscut intr-un interviu acordat unui post de radio din Budapesta ca principala prioritate a formatiunii pe ...

Share

Rl online 0 comentarii

18.06.2005 - 00:00
Marko Bela recunoaste ca actuala coalitie a fost la un pas de ruptura

Presedintele UDMR si viceprim-ministrul Marko Bela a recunoscut intr-un interviu acordat unui post de radio din Budapesta ca principala prioritate a formatiunii pe care o conduce este votarea Legii minoritatilor. El a lasat sa se inteleaga ca de-abia dupa votarea acesteia maghiarii s-ar putea gandi la alte obiective, referindu-se probabil la dorinta Aliantei PNL-PD de a-i schimba pe Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase de la sefia Senatului, respectiv a Camerei Deputatilor. "Daca reusim sa ajungem la aprobarea legii, atunci mergem mai departe si ne gandim care este obiectivul prioritar urmator", a declarat Marko Bela, recunoscand ca nu putine au fost disputele in sanul coalitiei aflate la putere. "Lunile trecute am avut discutii aprinse, care aproape erau sa duca la o ruptura cu partenerii nostri de coalitie, cu colegii mei, ministri din guvern", a conchis presedintele UDMR.

Averile deputatilor vor fi comunicate instantelor

Faptul ca declaratiile de avere ale fostilor deputati isi pastreaza caracterul confidential nu inseamna ca institutia refuza sa ofere informatii instantelor, se afirma intr-un material trimis de Serviciul de Presa al Camerei Deputatilor. "Avand in vedere prevederile legale, in nota prezentata Biroului Permanent s-a facut precizarea ca declaratiile de avere depuse inainte de intrarea in vigoare a Legii 161/2003 isi pastreaza caracterul confidential, potrivit Legii 115/1996. Aceasta precizare nu trebuie inteleasa ca un refuz de a pune la dispozitia instantelor judecatoresti informatiile solicitate". Potrivit materialului: "Aceste informatii urmeaza sa fie trimise instantelor solicitante impreuna cu actele doveditoare".

Senatorii si-au cumparat centrale telefonice noi

Se vede treaba ca pretentiile senatorilor in ceea ce priveste aparatura electronica pe care o folosesc cresc de la an la an. Deja nu le mai convine sa foloseasca vechituri. Asa ca mai intai si-au luat televizoare cu ecran plat. Apoi, desi nu le foloseste la nimic, si-au tras calculatoare de ultima generatie. Toate bune si frumoase, numai ca, dupa adanci reflectii, au ajuns la concluzia ca trebuie sa-si cumpere si centrale telefonice noi. Ca doar la toamna se muta in noul sediu si nu se cuvine sa umble cu vechiturile dupa ei. Mai bine mai risipesc cateva sute de milioane de lei. Operatiunea "achizitii centrale telefonice de cabinet" a fost pusa la cale in anul 2004 de acelasi neobosit achizitor Constantin Sava. Astfel ca in luna decembrie a anului trecut Senatul a cumparat 20 de centrale telefonice de cabinet. Pe langa acestea au mai fost achizitionate si telefoanele aferente in numar de 50; ca doar nu se cade sa vorbeasca stimabilul senator la aparate vechi! Toata afacerea a costat bugetul Senatului peste 710 milioane lei. La un calcul sumar reiese ca pentru o singura centrala s-au platit aproximativ 1000 de euro. O nimica toata in comparatie cu calculatoarele de 32 miliarde lei. Noile centrale telefonice vor intra in dotarea cabinetelor membrilor Biroului Permanent, precum si a Comisiilor Permanente din noul sediu al Senatului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...