7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024

Culise

Tariceanu: "Nastase a primit lectii de morala de la Vanghelie”

Premierul Calin Popescu Tariceanu a apreciat ieri ca problemele social-democratilor nu s-au sfarsit o data cu demisia lui Adrian Nastase, deoarece “garnitura” PSD, in forma actuala, nu poate avea credibilitate. Seful Executivului s-a aratat oarecum surprins de faptul ca Nastase a fost exclus din formatiunea social-democrata de membri precum Marian Vanghelie si Dan Mihalache. “Este foarte simpatic ca pe Adrian Nastase sa-l dea afara Vanghelie, Mihalache si altii ca acestia”, a declarat Tariceanu, adaugand ca “Nastase a facut greseli, dar sa ajunga sa primeasca lectii de morala de la baietii aia…”.

Iorgovan: “A fost un buboi care, in sfarsit, s-a spart”

Senatorul PSD Antonie Iorgovan, a apreciat ieri ca Adrian Nastase nu reprezinta un caz izolat in PSD si ca mai sunt multi membri care au probleme penale sau de imagine. “A fost un buboi care, in sfarsit, s-a spart”, a declarat Iorgovan. “Eu spun doar ca Adrian Nastase este intr-o problema juridica, penala, care afecteaza imaginea partidului si ca problema asta trebuia sa se fi lamurit mai demult”, a mai zis senatorul PSD. In ceea ce priveste colegii de partid cu probleme penale sau de imagine, supranumiti de mass-media “baroni locali ai PSD”, Iorgovan a avansat si un nume spre exemplificare: Marian Oprisan. Intrebat de ce PSD nu a abordat pana acum aceste probleme, parlamentarul social-democrat a raspuns: “Pentru ca aia de acolo, din teritoriu, care faceau tot felul de matrapazlacuri si-si traficau functiile aveau un culoar pana sus”. Iorgovan a continuat lasand sa se inteleaga ca respectivul culoar ducea la Adrian Nastase si anturajul acestuia.

Crin Antonescu: "Demisia nu face bine imaginii clasei politice”

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, considera ca demisia lui Adrian Nastase nu face “bine” nici imaginii Parlamentului, nici clasei politice in general. “Este primul presedinte de Camera care demisioneaza si nu e un moment vesel deloc, pentru ca in momentul in care cel aflat in fruntea unei astfel de institutii este practic constrans, silit sa-si dea demisia pentru motive legate de prezumtia de coruptie, acest lucru nu poate sa faca bine nici imaginii Parlamentului, nici imaginii clasei politice”, a declarat Antonescu. Liderul PNL s-a referit si la necesitatea unui “viitor proces de recredibilizare a institutiei parlamentare”.

Cristian Pirvulescu: PSD, un “partid de nisa”

Presedintele APD, Cristian Pirvulescu, apreciaza ca Partidul Social Democrat pastreaza sanse de revenire, dar nu la nivelul pe care-l avea in 2003-2004. “PSD pastreaza sanse de redresare, dar cata vreme reforma nu va fi reala nu va reusi decat sa-si conserve electoratul existent, nici pe departe sa castige un nou electorat”, a declarat Pirvulescu pentru postul public de radio. Liderul APD a mai precizat ca PSD era “lovit de o boala structurala de mai multa vreme” si ca, in cazul in care nu va incerca sa se reformeze, va fi nevoit “sa accepte situatia data si sa ramana un partid de nisa”.

Alta acum: au cvorum, dar uita sa voteze!

Un proiect de lege cu antetul “prioritate pentru integrare” a fost la un pas de a fi respins din cauza ca senatorii atat de atenti erau incat au uitat sa-l si voteze. Proiectul se referea la completarea Legii privind cooperarea juridica internationala in materie penala si avea scopul armonizarii legislatiei romane cu normele europene in domeniu. La prima supunere la vot, actul normativ nu a intrunit cele 69 de voturi necesare unei legi organice. Si asta pentru ca senatorii, desi se aflau in cvorum, nu au votat. Unii se intindeau, altii cascau ochii in laptop-uri, altii citeau ziarele, altii vorbeau la mobile… Faceau orice, numai nu acel lucru pentru care sunt platiti cu zeci de milioane de lei. Odata legea picata, conservatorul Gavrila Vasilescu a cerut reluarea votului. Motiv de amuzament pentru presedintele de sedinta Doru Ioan Taracila, care a spus ironic: “Avem sentimentul ca cei care suntem aici venim sa sustinem, sa dezbatem si sa aprobam legile”. Probabil ca este doar un sentiment… La a doua supunere la vot legea a trecut, inregistrand 79 de optiuni “pentru”.

Prefectul de Mures il contrazice pe Marko Bela

Ciprian Minodor Dobre, prefectul de Mures, a replicat, ieri, la declaratiile facute de liderul UDMR Marko Bela spunand ca nu stie vreo prevedere legala potrivit careia sa fie obligatorie cunoasterea vreunei limbi in Tinutul Secuiesc. “Cred ca la lege nimeni nu poate adauga nimic. Toti suntem egali in fata legii si nimeni nu este mai presus de ea”, a afirmat Dobre, ca reactie la declaratia lui Marko Bela, care a sustinut, miercuri, ca functionarii care lucreaza in institutii publice in Tinutul Secuiesc trebuie sa vorbeasca limba maghiara.

Serban Nicolae a renuntat la Parlamentul European

Senatorul PSD Serban Nicolae a demisionat din functia de observator la Parlamentul European. El a preluat functia de vicepresedinte al Comisiei juridice din Senat. Decizia revenirii lui Serban Nicolae a fost luata imediat dupa ce fostul vice de la juridica, Doru Ioan Taracila, a preluat postul de vicepresedinte al Camerei Superioare.

Tariceanu: Basescu este… “un om de chef”

Premierul Calin Popescu Tariceanu il considera pe presedintele Traian Basescu ca fiind “un om de chef”. Aprecierea a fost facuta ieri la un post de radio si a fost completata cu precizarea ca seful statului este o personalitate pe placul multor cetateni. Intrebat ce anume nu ii place la presedintele Traian Basescu, Tariceanu a spus ca relatiile dintre ei nu trebuie tratate in acest fel si a adaugat ca, in general, fiecare om are calitatile si defectele lui si ca importanta este suma calitatilor care sa prevaleze aceste defecte. In ceea ce priveste posibilitatea candidarii la cea mai inalta functie din stat, Tariceanu a raspuns negativ. Seful Executivului a mai spus ca doreste sa ramana in “viata partidelor”, sa promoveze valorile si ideologia liberale, fara a se limita la atributiile prezidentiale.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă