10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Culise

Presedintele si premierul au survolat zonele inundate

Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu au avut ieri la Palatul Victoria o intrevedere pe tema pagubelor realizate in urma inundatiilor ce au devastat tara. Basescu a stat in sediul Guvernului aproape jumatate de ora. Premierul Tariceanu l-a invitat pe presedintele Basescu sa participe astazi la o noua reuniune a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, in care vor fi evaluate pagubele generate de inundatii si masurile care vor fi aplicate in continuare. “Eram cu ministrul Blaga (n.r. – Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor) si ne pregateam pentru inceperea sedintei pe probleme de inundatii. Presedintele a venit la prima ora si a facut o scurta discutie in legatura cu inundatiile, dorind sa se informeze despre situatia generala”, a spus Tariceanu. Dupa plecarea sefului statului Calin Popescu Tariceanu a intrat la sedinta Comitetului pentru situatii de urgenta in care este evaluata situatia din zonele inundate. Dupa sedinta presedintele si premierul s-au urcat direct in elicopter pentru a vedea care este situatia in tara, in localitatile afectate din Vrancea si Buzau.

Fond special pentru refacerea infrastructurii

Conducerea PNL a cerut Guvernului sa stabileasca un program urgent de masuri active pentru refacerea grabnica a infrastructurii afectate de inundatii. Solutia identificata vizeaza infiintarea unui fond special care sa se bazeze pe cresterea deficitului bugetar. Liberalii au mai decis ca demnitarii partidului se vor implica in ajutorarea sinistratilor, iar filialele partidului vor strange fonduri pentru cei napastuiti. Mai multi lideri PNL au luat tara la pas pentru ajutorarea sinistratilor. La randul lor democratii au initiat campania de colectare de alimente, apa si bunuri de stricta necesitate, precum si campanii de donatii in bani.

Presedintele a multumit Frantei

Presedintele Basescu a multumit joi seara Frantei, la vernisajul expozitiei de pictura “Umbre si lumini. Patru secole de pictura franceza” gazduit in spatiile Muzeului National de Arta, pentru cadoul de suflet facut Romaniei. “Ne este dat sa participam la o mare bucurie culturala, probabil cel mai mare eveniment cultural al ultimilor douazeci de ani, in timp ce o parte a poporului roman trece printr-o tragedie fara seaman”, a aratat seful statului. El a multumit presedintelui Chirac pentru onoarea facuta Romaniei de a patrona expozitia. “Am convingerea ca oricine ar incerca sa descrie valoarea, frumusetea panzelor pe care urmeaza sa le vedeti n-ar reusi decat sa lase o palida impresie fie ca descrierea ar face-o cei mai priceputi oameni de cultura sau bieti oameni politici.
Am convingerea ca nimic nu va egala sentimentul pe care il va avea fiecare dintre noi in fata panzelor de exceptionala valoare pe care Franta le-a pus la dispozitia romanilor”, a spus seful statului. Basescu a mai aratat ca evenimentul cultural semnifica si unitatea Europei. “Sigur, Europa unita este o Europa economica si o Europa politica, dar cel mai probabil cea mai puternica trasatura a Europei unite o reprezinta cultura comuna si valorile comune pe care le impartasim in cultura”.

Noi ambasadori in Rusia, Austria, Croatia, Grecia si Ungaria

Presedintrele Traian Basescu a semnat ieri decretele de numire a noilor ambasadori ai Romaniei in Austria, Croatia, Federatia Rusa, Republica Elena si Ungaria, informeaza un comunicat al Administratiei prezidentiale. Seful statului l-a numit pe Ioan Donca ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Federatia Rusa.
Andrei Corgea-Hoisie a fost numit ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Austria, Oana Cristina Popa in Republica Croatia, George Ciamba in Republica Elena, iar Ireny Comaroschi in Republica Ungara, se arata in comunicat.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă