18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Culise

Decoratii pentru eroii de la SMURD, buldozeristi, SRI si SIE

Presedintele Traian Basescu a conferit post-mortem, pentru inaltul profesionalism, umanismul si spiritul de sacrificiu dovedite in numeroase actiuni de salvare a vietilor omenesti la care au participat din partea Unitatii Speciale de Aviatie a Ministerului Administratiei si Internelor, impreuna cu SMURD – Iasi: Ordinul "Virtutea Aeronautica” in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari, capitanului-comandor Toma M. Augustin si locotenent-colonelului Stanescu V. Valentin-Mihai; Ordinul "Meritul Sanitar” in grad de Cavaler, dr. Puiu A. Liliana, medic primar medicina de urgenta; Medalia "Meritul Sanitar” clasa a III-a asistentei Hauta V. Mioara Minodora, asistent medical principal. Seful statului a mai conferit o serie de decoratii pentru profesionalismul si spiritul umanitar dovedite in misiunile executate pentru salvarea si ajutorarea populatiei sinistrate din judetele afectate de inundatiile din anul 2005.
Pentru inaltul profesionalism dovedit si contributia deosebita avuta in indeplinirea misiunilor incredintate pentru eliberarea cetatenilor romani rapiti in Irak, presedintele Basescu a conferit decoratii de razboi unor ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Informatii Externe.

Premierul Tariceanu va vizita Austria

Premierul Calin Popescu Tariceanu va intreprinde o vizita in Austria, cel tarziu in primavara acestui an, a declarat ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, care a adaugat ca a initiat discutiile despre detaliile acestei vizite in cursul deplasarii de trei zile pe care a facut-o la Viena. Austria detine incepand de la 1 ianuarie presedintia semestriala a UE, iar in mandatul acestei tari, care va expira la sfarsitul lunii iunie, urmeaza sa fie stabilit momentul integrarii efective a Romaniei in UE.

“Testamentul matusilor”

Un grup format din sase tineri apartinand Tineretului Crestin Democrat al PPCD a protestat ieri in fata sediului central al PSD, acuzand actele de coruptie in care acest partid ar fi implicat si prezentand presei un document intitulat “Testamentul matusilor”.
Reprezentantul grupului, Catalin Bancila, presedintele interimar al Tineretului Crestin Democrat, a precizat ca protestul in fata sediului central al PSD are drept cauza “gestul imoral al domnului Adrian Nastase in legatura cu "Cazul Matusa" si in legatura cu toate cazurile de mare coruptie ale PSD”.
In “Testamentul matusilor” se arata: “Noi, matusile Tamara, EADS, Bechtel, Bivolaru, PHARE-Puwak, Hayssam, mostenitoare ale defunctului PCR prin unchiuletul nea Nelu Iliescu, precum si celelalte matusi din "Top 300 Matusi", editat de bugetul consolidat al statului, lasam mostenire nepoteilor din PSD tot ce am agonisit cu greu in perioada cat am fost la putere, cat si in perioada cat am fost haituite de taranisti”.
Totodata, in “Testamentul matusilor” prezentat de protestatari se invoca si ajutorul lui Dumnezeu, in scopul de a mai aparea si alte matusi, caci “epoca nepoteilor nu a disparut o data cu epoca unchiuletului nostru iubit Nicolae Ceausescu”.
“Am venit aici sa criticam dur aceste lucruri si sa criticam si faptul ca institutiile statului inca musamalizeaza aceste cazuri de mare coruptie si nu se face absolut nimic”, a precizat liderul grupului.

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă