Culise

SUA felicita noul presedinte si poporul roman "Il felicitam pe domnul Basescu pentru victoia sa si dorim sa continuam cooperarea foarte stransa dintre Statele Unite si Romania", a declarat ieri purtatorul de cuvant al Departamentului de ...

Share

Rl online 0 comentarii

15.07.2005 - 00:00
SUA felicita noul presedinte si poporul roman

"Il felicitam pe domnul Basescu pentru victoia sa si dorim sa continuam cooperarea foarte stransa dintre Statele Unite si Romania", a declarat ieri purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, Richard Boucher. Adrian Nastase "si-a recunoscut infrangerea si consideram ca aceasta este ceea ce trebuia sa faca". "In ansamblu, ne bucuram ca aceste alegeri au fost libere si corecte si felicitam poporul roman pentru acest lucru". In ciuda informatiilor legate de unele nereguli, "care trebuie sa faca obiectul unei anchete", se subliniaza in mesajul de la Washington, "nu exista indicatii ca acestea ar fi putut afecta rezultatul final".

Nastase a dat bani de la buget fundatiei sale

Adrian Nastase a continuat actiunea "Pomana" chiar si dupa ce a fost declarat infrant in alegeri. Alocarile consistente de fonduri s-au reluat cu inversunare inaintea celui de-al doilea tur de scrutin si au continuat in forta dupa aceea. Multe dintre pomenile de sfarsit de mandat continua sa iasa si acum la iveala, avand valoare de lege dupa publicarea lor in Monitorul Oficial.
Iata pe ce s-au mai cheltuit banii contribuabililor: achitarea datoriilor restante la incalzirea locuintelor din municipiul Motru - 15 miliarde lei, repararea sediilor Parchetului National Anticoruptie - 7,93 miliarde lei, acoperirea cheltuielilor cu activitatea sportiva, de tineret, cultura si religie a Ministerului Apararii - 5,55 miliarde lei, cumpararea si amenajarea sediului autoritatilor administratiei locale din comuna Poienarii Burchii (jud. Prahova) - 2 miliarde lei, efectuarea lucrarilor de indiguire a raului Jiu si a paraului Cartior - 3 miliarde lei, subventii pentru tabere - 3 miliarde lei, suplimentarea bugetului Agentiei Nationale pentru Sport - 1,2 miliarde lei, reabilitarea si modernizarea drumurilor comunale din judetul Ilfov - 4 miliarde lei. O subventie mai mititica a primit si Fundatia Europeana "Nicolae Titulescu", al carei presedinte de onoare este insusi Nastase. Din fondul de rezerva bugetara au fost scoase 500 milioane de lei pentru "acoperirea unor cheltuieli generate de derularea unor programe proprii ale Fundatiei Europene "Titulescu", fundatie de utilitate publica aflata in evidentele Secretariatului General al Guvernului", se arata in actul normativ care consfinteste pomana.

La o friptura cu un fost oficial comunist

Ca fost oficial comunist in timpul dictatorului grobian Nicolae Ceausescu, este un mister modul in care a invatat Ion Iliescu sa fie atat de elegant, comenteaza Financial Times in editia electronica de ieri. Cu numai cateva zile inainte de a parasi functia de presedinte al Romaniei, Iliescu a fost marti gazda unui pranz somptuos, desi la aperitive (in afara de ficatul de gasca) social-democratii sai tocmai esuasera in ceea ce priveste pastrarea postului sau in urma alegerilor prezidentiale de duminica. In conditiile in care Iliescu nu mai putea candida pentru un nou mandat, premierul Adrian Nastase a pierdut cursa pentru presedintie in favoarea lui Traian Basescu, bataiosul primar al Bucurestiului. Chiar cand a fost intrebat daca victoria lui Basescu inseamna ca in cele din urma comunismul a pierdut in Romania, presedintele a ramas voios pana la capat.

Citește totul despre:

Comentarii