15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Culise

Tariceanu, cu elicopterul la Bacau

In timp ce grupurile parlamentare ale PNL il asteptau sa soseasca la sedinta convocata la Parlament, premierul Tariceanu a plecat pe neasteptate de la Palatul Victoria cu elicopterul in judetul Bacau sa viziteze zonele inundate. Liberalii habar nu aveau unde le este presedintele, dar auzisera ca s-ar afla din nou la Palatul Cotroceni, zvonindu-se ca urma sa-si prezinte demisia.
Tariceanu nu a fost insa la Cotroceni, ci a avut o discutie privata la Guvern cu cativa lideri ai Coalitiei pe care i-a informat ca doreste sa mearga pana la capat cu demisia si cu alegerile anticipate.
Liderii mentionati au incercat sa-l determine sa se razgandeasca, explicandu-i ca pana la toamna sondajele de opinie nu vor mai fi chiar atat de favorabile Aliantei si ca in cazul in care in octombrie sau noiembrie ar fi alegeri raportul de forte din Parlament nu s-ar modifica.
Premierul a fost insa de neinduplecat, explicandu-le partenerilor de discutie ca el personal nu are alta solutie pentru a iesi din criza politica.

Iliescu il lauda pe Basescu

Senatorul PSD Ion Iliescu l-a laudat ieri pe presedintele Basescu pentru ca “a facut un gest pozitiv si si-a corectat pozitia fata de Curtea Constitutionala”. Desi Basescu nu corectase nimic, marti el facand prima declaratie publica despre decizia Curtii.
Intrebat daca il considera vinovat pe Basescu pentru declansarea crizei politice, Iliescu a continuat pe aceeasi linie si a raspuns pe un ton indulgent: “Asta nu este o problema, se intampla, orice om politic isi corecteaza gesturile”…

Legi promulgate

Seful statului a semnat si decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 139/2000 privind activitatea de meteorologie, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii imbunatatirilor funciare nr. 138/2004 si a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 23/2000 privind infiintarea Societatii Nationale “Imbunatatiri Funciare” – S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome a Imbunatatirilor Funciare.
Presedintele a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zonei de amplasare a monumentelor istorice din Nordul Moldovei ca obiectiv de interes national, decretul pentru promulgarea Legii privind respingerea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 36/2005 pentru aprobarea concesionarii unor servicii publice desfasurate in cadrul Institutului Clinic Fundeni si a concesionarii unor bunuri proprietate publica si proprietate privata a statului. Au fost promulgate de asemenea: decretul pentru promulgarea Legii privind stimularea investitiilor in agricultura si decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 29/2005 pentru modificarea Legii nr. 290/2002 privind organizarea si functionarea unitatilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare si a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti”.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă