30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024

Culise

Sediul PSD, asaltat de revolutionari

Nemultumiti de intarzierile privind aplicarea prevederilor Legii recunostintei (nr. 341/2004), cateva zeci de revolutionari au pichetat ieri, timp de patru ore, sediul central PSD din Soseaua Kiseleff. Liderii revolutionarilor le-au solicitat reprezentantilor PSD sa intreprinda demersuri pentru eliberarea in regim de urgenta a noilor certificate si brevete de revolutionari. Mitingul a fost organizat la sediul PSD, deoarece presedintele comisiei parlamentare privind revolutionarii este un deputat PSD si intre reprezentantii acestei comisii si cei ai Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (institutie din subordinea Guvernului) au aparut unele neintelegeri.

PSD, in atentia politiei

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a anuntat ieri intr-o conferinta de presa ca seful Sectiei 2 de Politie, Mihai Marius Voicu, a solicitat partidului sa comunice “datele de stare civila ale angajatilor Biroului de Presa al PSD”. Diaconescu a spus ca partidul va inainta o sesizare catre ministrul de Interne, Vasile Blaga, deoarece nu este clar de ce politia are nevoie de datele privitoare la angajatii Biroului de Presa. “O sa-l intrebam pe dl Blaga daca asa functioneaza statul de drept”, a mai afirmat indignat pesedistul. La partid se banuieste insa ca politia a solicitat datele angajatilor Biroului de Presa pentru a afla indentitatea celor cu care Miron Mitrea alcatuia strategii anti Basescu pe chat.

Fara vize pentru U.K.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, spera ca din primavara anului 2006 romanii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a intra in Marea Britanie. “Vizele pentru Marea Britanie vor fi ridicate inainte de 1 ianuarie 2007. Cred ca o vor face dupa inaintarea raportului de tara, raport care, din cate stiu, ne este favorabil”, zice Blaga.

Boc despre statut

Democratii isi mentin pozitia cu privire la necesitatea de a modifica actuala forma a proiectului de lege privind statutul minoritatilor nationale. “Statutul minoritatilor trebuie amendat conform indicatiilor din raportul Comisiei de la Venetia”, a reamintit presedintele PD, Emil Boc. In replica la afirmatiile liderilor UDMR, care s-au aratat deranjati de intentia democratilor de a introduce amendamente, Boc a precizat ca “legea statutului nu este monopolul UDMR. Este o lege a statului roman”.

Nastase, agent PR

Suparat ca sondajele de opinie arata ca increderea romanilor in institutia parlamentara nu trece de 15%, presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, intra in actiune.
Din luna februarie a anului viitor va lansa o campanie de refacere a imaginii Legislativului. “Va fi o actiune mai ampla, in care sa folosim si acest vot electronic pe care l-am introdus, datorita caruia prezenta la vot va fi mai usor de vazut, o actiune de responsabilizare a parlamentarilor”, zice Nastase. El spune ca in aceasta campanie de imagine va fi folosit si postul de televiziune intern al Parlamentului, pe care presedintele Camerei ar dori sa-l “externalizeze”, adica sa emita in plan national.
Acest lucru ridica insa o seama de dificultati, deoarece Parlamentul ar trebui sa obtina licenta de emisie. Nastase a explicat ca exista un studio tv in Parlament bine dotat, deci premisele tehnice ale proiectului tv ar exista.

Cele mai citite

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă