4.9 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024

Culise

Contra la Basescu

Consiliul National al Coalitei (CNC), intrunit luni seara la Palatul Victoria, si-a mentinut decizia de a-i schimba din functie pe presedintii consiliilor judetene prin modificarea Legii administratiei publice locale, chiar daca seful statului a considerat ca o asemenea masura ar fi nepotrivita in timpul mandatului si neconstitutionala. Liderii coalitiei au votat in majoritate pentru inlocuirea presedintilor de consilii judetene. Aceasta se va putea realiza fie printr-o ordonanta de urgenta care sa modifice Legea administratiei, fie prin vot in cadrul Senatului (in cazul in care noul regulament al acestei camere nu va fi adoptat pana la finele saptamanii viitoare), a precizat ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, la finalul reuniunii CNC.

Opt deputati, pregatiti sa-i spuna pa lui Voiculescu

Luni seara, in sedinta Coalitiei, premierul Tariceanu i-a cerut presedintelui PC, Dan Voiculescu, sa nu-l reprimeasca in partid pe Florin Anghel, presedintele Consiliului Judetean Prahova. Acesta fusese membru al PUR, dupa care a trecut la PNL, iar de aici a dorit sa se mute la PD, insa, potrivit procolului Aliantei, democratii nu au putut sa-l primeasca. Asa ca s-a intors la Partidul Conservator. Dar protocolul Coalitiei interzice migrarea intre partidele din arcul guvernamental, cu acest solid argument intarindu-si Tariceanu solicitarea. Dan Voiculescu, potrivit unor surse participante la sedinta Coalitiei, a refuzat zicand ca in cazul lui Florin Anghel n-ar fi vorba despre o migrare de la un partid la altul, ci despre reintoarcerea la partidul din care a plecat. Sursele citate sustin ca in acest moment ministrul de Interne, Vasile Blaga, a dat o replica care l-a lasat pe Voiculescu cu gura cascata: “Domnule presedinte, poate ca ar trebui sa va informez ca in orice clipa putem sa va luam opt deputati si sa-i trecem la PD”. Dupa care, tacticos, Blaga a scos din buzunar o hartie si, uitandu-se la ea, si-a confirmat spusele: “Da, exact. De la Partidul Conservator avem pe lista opt deputati!”.

Au cravata si costum, dar se balacaresc ca la usa cortului

Deputatul PNL Mona Musca, acum si euroobservator, si-a prezentat ieri concluzia principala dupa intoarcerea de la reuniunea PE: “M-a surprins faptul ca in PE nu exista vestimentatie obligatorie. Acolo vin femeile in blugi si tricou si vorbesc foarte bine. Noi ne imbracam la cravata si costum, dar ne balacarim ca la usa cortului”, a afirmat Mona Musca intr-o conferinta de presa, in care a comparat activitatea PE cu activitatea legislativului de la Bucuresti. Ea a spus ca Parlamentul European functioneaza “fara tergiversari, balbe si pierderi de timp, desi se vorbesc 20 de limbi”. Mona Musca a prezentat presei un raport al activitatii sale de euroobservator in PE, afirmand ca va intocmi lunar un ase-menea raport, pe care il va face public si il va depune la Parlament, la Guvern si la Palatul Cotroceni.
“Am luat parte la dezbaterile din comisii si din plen si pot spune ca nu se compara cu Parlamentul Romaniei. In plenul PE nimeni nu vorbeste mai mult de trei minute. Chiar intr-un minut sau doua un europarlamentar isi poate argumenta punctul de vedere, iar acest lucru este de luat in seama”, a subliniat deputatul PNL. Despre logistica euroobservatorilor, Mona Musca a spus ca acestia nu au dreptul la masina, ca in Parlamentul Romaniei, insa au acces la un serviciu al PE, la care pot face apel daca au nevoie de transport.

Cele mai citite

Design și funcționalitate: descoperă mesele de cafea perfecte pentru casa ta

Pentru că au un rol esențial în amenajarea spațiilor de relaxare, fiind apreciate nu numai pentru funcționalitatea pe care o oferă, ci și pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă