20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Culise

Lui Tanase notele lui Felix nu i se par concludente

Laurentiu Tanase, membru al Colegiului CNSAS, a venit ieri cu explicatii in privinta votului sau in favoarea admiterii contestatiei lui Dan Voiculescu.
El spune ca notele semnate de Felix nu demonstreaza ca acesta a facut politie politica. “Documentele (notele semnate de Voiculescu – n.r.) nu sunt concludente, in sensul ca nu demonstreaza activitati de politie politica. Nu sunt atat de explicite si convingatoare. Simplele declaratii in care sunt trecute informatii despre unele persoane nu inseamna politie politica”, ne-a declarat Tanase. El sustine ca turnatoriile lui Felix “nu sunt de natura sa aduca atingere persoanei”.
In plus, Laurentiu Tanase spune ca votul sau, precum si cel al lui Florian Chiritescu, ambii trimisi in Colegiu de PSD, a fost unul “de consecventa”, ei abtinandu-se la prima decizie a CNSAS, care stabilea ca Voiculescu a facut politie politica. In schimb ceilalti membri ai Colegiului au fost de acord ca Felix a turnat.

Stanculescu acuza Securitatea ca a distrus documente

Victor Atanasie Stanculescu a confirmat, intr-o emisiune televizata, faptul ca in decembrie 1989 Securitatea a distrus documente importante: “Sunt de acord cu ce spune domnul general Vlad ca Securitatea s-a retras la un moment dat de la actiuni de represiune. Dar in acelasi timp, nu pot sa accept ca imediat dupa 22-23, aproape prin toate unitatile departamentului securitatii statutului se ardeau hartii. Au fost doua zile cand s-a ars bine, si nu ardeau bilete de cinematograf. Adica lasati armele deoparte si distrugeti hartiile”.

Regele Mihai I cere restituirea mosiei Sinaia-Azuga-Predeal

Regele Mihai I a revendicat cateva mii de hectare de padure. Dupa cererea de retrocedare a domeniului Peles, fostul suveran a mai cerut restituirea mosiei Sinaia-Azuga-Predeal.
Comisia judeteana Brasov de aplicare a legilor fondului funciar a aprobat restituirea catre Regele Mihai a aproape 4.000 de hectare de padure aflate in administrarea Primariei Predeal, Ocolului Silvic Brasov si Ocolului Silvic Azuga. Avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu, spune ca Regele Mihai mai are de primit inca 7.000 de hectare.
“Majestatea Sa, Regele Mihai, a cerut restituirea mosiei Sinaia-Azuga-Predeal, care este compusa din 11.000 de hectare de padure. 4.000 din aceste hectare se afla in judetul Brasov, 7.000 se afla in judetul Prahova”, a spus avocatul Adrian Vasiliu.Pe langa cererea de restituire de paduri, familia regala a mai solicitat si retrocedarea parcului si hotelului din Predeal in baza Legii 10 din 2001, insa dosarul se afla acum la tribunal. In privinta cererii de restituire a domeniului Peles, familia regala asteapta acum raspunsul Ministerului Culturii. Ministerul a fost desemnat de Guvern drept unica institutie care sa negocieze retrocedarea si apoi rascumpararea domeniului Peles in schimbul a aproape 30 de milioane de euro.

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă