4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Culise

Semnal incurajator pentru integrarea Romaniei in UE

Prin vocea ambasadorului Marii Brianii la Bucuresti, Quinton Quayle, Romania a primit incurajari ferme in privinta integrarii europene. “Domnule presedinte, astept cu nerabdare ziua in care putem sa spunem: "”Romania, bine ai venit!”", a spus ieri ambasadorul britanic la Congresul vorbitorilor romani de limba engleza, exprimandu-si speranta ca 1 ianuarie 2007 va fi o zi speciala nu numai pentru oamenii din Romania, dar si pentru cei din UE, care vor castiga o infuzie de vitalitate, de idei si dinamism.

Euroobservatorii vor bani mai multi pentru telefoane

Cateva zile la Parlamentul European de la Strasbourg le-au fost de ajuns euroobservatorilor pentru a depasi plafonul convorbirilor telefonice gratuite care le-au fost acordate. Cat timp au fost in tara euroobservatorii au beneficiat de 700 de impulsuri gratuite. La plecarea la Strasbourg au mai primit convorbiri gratuite in limita sumei de 25 euro. Nu le-au fost insa de ajuns. In numai cateva zile au reusit sa depaseasca fiecare plafonul cu zeci de dolari si chiar cu sute. Observatorii damboviteni au intocmit o nota catre Biroul Permanent al Senatului in care cer bani in plus pentru convorbirile telefonice.

Multi dintre deputatii PSD nu-l mai vor pe Nastase

Deputata PD Roberta Anastase a apreciat ieri ca deputatii PSD sunt “satui de jocul macabru” din Parlament si ca Adrian Nastase ar trebui “din nou sa se lase in voia unui joc democratic si sa se supuna votului in Parlament”. Invocand “observatii personale” Anastase a declarat presei ca multi dintre parlamentarii social-democrati nu l-ar mai sustine pe Nastase atunci cand se va pune problema schimbarii presedintelui Camerei. “Am vazut reactiile parlamentarilor PSD. Sunt satui, in mare parte, de ce se intampla in Parlament. Credeti ca este usor sa stai asa, ore intregi, sa asculti discursuri interminabile numai ca sa amani momentul votului?!”, a spus Anastase.

“Tinta”, relansata

Publicatia on-line “Tinta”, care cuprinde informatii despre activitatea premierului, precum si a celorlalti ministri liberali, a fost relansata. Potrivit unui comunicat al PNL, informatiile vor fi prezentate “intr-un format dinamic, adaptat exigentelor media actuale”. Site-ul poate fi accesat la adresa www.tintapnl.com. Suportul informatic si tehnic din punct de vedere mediatic a fost asigurat de expertul parlamentar Andrei Vocila.

Continua contradictiile intre autoritati la Cluj

Primarul Clujului, Emil Boc, l-a contrazis pe viceprimarul Boros Janos, declarand ca nu a fost sunat de SRI pentru a fi avertizat asupra unui posibil conflict interetnic legat de astuparea gropii arheologice din Piata Unirii din oras. La randul lui, directorul Muzeului de Istorie a Transilvaniei, Ioan Piso, a recunoscut ca a purtat o discutie cu Boros Janos pe subiectul respectivei gropi, dar sustine ca si-a dat acordul numai pentru acoperirea unei parti. Senatorul PRM Gheorghe Funar a anuntat ca va cere consilierilor locali ai partidului sa organizeze un… referendum pe aceasta tema.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă