15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCu ce se deosebeste PC de PSD sau PRM?

Cu ce se deosebeste PC de PSD sau PRM?

Cristian Radulescu: “Alianta nu mai exista?”
Dupa jocul de ieri de-a rezolutia, Cristian Radulescu, liderul grupului PD din Camera Deputatilor, s-a declarat oarecum surprins ca PC pune conditii Guvernului, in vreme ce opozitia a anuntat ca-l sprijina. “Vazand conditiile puse de Partidul Conservator, ma intreb sincer cu ce se deosebeste PC de un partid din opozitie, in conditiile in care opozitia sprijina Guvernul, in vederea integrarii Romaniei in UE, fara a pune nici un fel de conditii”, a afirmat Radulescu. El s-a referit si la conditiile puse de PC amintind proverbul “Ce-ti pot face prietenii nu-ti pot face dusmanii”. Liderul PD a spus, totodata, ca rezolutia conservatoare va fi “obligatoriu” discutata atat in Consiliul de conducere al Aliantei PNL-PD, cat si in cel al coalitiei.
Radulescu nu a pierdut nici ocazia de a raspunde afirmatiei liderului PC Dan Voiculescu, potrivit careia Alianta nu ar mai exista. “Afirmatia aceasta vine din partea unei formatiuni care, in ciuda eforturilor evidente, nu a reusit sa-si egaleze procentul pe care il detine in Parlament, unde a intrat pe listele PSD. Acest PC se refera la Alianta, care a reusit performanta de a-si depasi capitalul de simpatie pe care il avea in urma cu un an si jumatate. Ei spun ca Alianta nu mai exista?”, s-a intrebat retoric Radulescu.


Melescanu: “Ca la tango, trebuie sa mai fie si ceilalti de acord”
Liderul PNL Theodor Melescanu a salutat decizia conservatorilor de a ramane la guvernare, dar s-a declarat neplacut surprins de conditiile “neserioase” puse de PC partenerilor din coalitie. “Este o decizie pe care o consideram foarte oportuna in actualul climat de la noi din tara. Decizia aceasta asigura functionarea in continuare a coalitiei de guvernare si sprijin parlamentar majoritar intr-o perioada in care este mare nevoie de acest sprijin”, a comentat Melescanu. In ceea ce priveste conditiile conservatorilor, liberalul a tinut sa precizeze ca acestea “nici nu sunt serioase” si ca “asa cum se spune, ca la tango, trebuie sa mai fie si ceilalti de acord”. “Nu e serios cand guvernezi intr-o coalitie sa pui conditii ultimative in timp sau pe anumite teme”, a mai spus Melescanu. El a lasat insa a se intelege ca PNL nu este dispus sa plateasca “un pret mare” doar pentru ca PC sa nu plece.
“Daca pretentiile depasesc si interesele, si programul de guvernare, si obligatiile pe care ni le-am asumat, evident ca nu se poate ca pana la urma costurile sa fie mai mari decat avantajele, sa platim un pret mai mare decat valoarea marfii”, a conchis liderul liberal.

Winkler: “Discutiile despre iesirea de la guvernare, jocuri politice”
Iuliu Winkler, ministrul delegat pentru Comert, reprezentant al UDMR, a declarat, ieri, ca renegocierea protocolului coalitiei nu trebuie facuta sub presiunea nici unuia dintre partidele coalitiei si ca discutiile din PC privind iesirea de la guvernare au fost doar jocuri politice.
“Renegocierea protocolului o vad ca pe o actiune comuna a celor patru partide care formeaza coalitia”, a punctat Winkler, adaugand ca discutiile despre o eventuala iesire de la guvernare a conservatorilor constituie doar “jocuri politice”, care sunt in dezavantajul Romaniei. Reprezentantul UDMR mai sustine ca, in momentul de fata, trebuie sa existe o preocupare mai mare fata de aderarea la UE decat pentru santajele politice.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă