CSM nu face aprecieri despre candidatii pentru cele doua posturi de judecator european

Primul ministru Calin Popescu-Tariceanu a solicitat Sectiei pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) un punct de vedere asupra celor doua persoane selectate pentru posturile de judecator european, Camelia Toader si Valeriu ...

Share

Cristina Darmina Iamandi 0 comentarii

06.11.2006 - 00:00
Primul ministru Calin Popescu-Tariceanu a solicitat Sectiei pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) un punct de vedere asupra celor doua persoane selectate pentru posturile de judecator european, Camelia Toader si Valeriu Ciuca.
CSM a discutat, in sedinta de astazi, despre procedura de selectie a candidatilor Romaniei si a anuntat ca nu poate face aprecieri fara ca prin aceasta sa se puna intr-un fel in discutie probitatea morala si competenta profesionala a celor doi.
Vinerea trecuta a expirat al doilea termen acordat guvernului de la Bucuresti de catre oficialii europeni, pentru nominalizarea magistratilor.
Romania va fi reprezentata in structurile UE de un comisar european, un judecator la Curtea Europeana de Justitie, un judecator la Tribunalul de Prima Instanta, un reprezentant la Curtea de Conturi, 15 membri in Comitetul Economic si Social European si 15 membri in Comitetul Regiunilor.

Citește totul despre:

Comentarii