13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCozmin Gusa numara in continuare securistii:

Cozmin Gusa numara in continuare securistii:

Cozmin Gusa a declarat ieri ca are doua exemple de ofiteri ai fostei Securitati care au detinut functii inalte in guvern si in Parlament. Presedintele PIN sustine ca Teodor Melescanu, fost ministru de Externe, si fostul secretar general al guvernului Nastase, Serban Mihailescu, ambii actuali senatori, “au fost ofiteri ai Securitatii”. Pentru ca Teodor Melescanu negase colaborarea sa cu Securitatea, Cozmin Gusa a explicat ca “dupa cum s-a dovedit pana acum, toti cei care intr-o prima faza au negat colaborarea cu Securitatea au fost contrazisi apoi cu documente”. “Conform informatiilor mele, intr-un singur caz ar putea sa scape de deconspirare – daca este in continuare ofiter activ al serviciilor secrete”, a afirmat Gusa, adaugand ca “traiectoria lui Melescanu dupa '89 arata ca el a fost protejat”. In ceea ce-l priveste pe Serban Mihailescu, fost coleg de partid cu Gusa in perioada in care acesta era secretar general la PSD, acesta este acuzat ca “a fost ofiter acoperit al Securitatii”. “Despre Serban Mihailescu am informatii inca din perioada cand eram ziarist, mi-a spus un ofiter al SRI ca acesta a fost pana in '89 agent acoperit”, a explicat seful PIN. Acesta a aratat ca dezmintirile oferite de cei suspectati a fi avut colaborari cu fosta Securitate “nu au nici o valoare”. “Si Sogor Csaba a negat faptul ca ar fi fost informator al Securitatii, desi eu stiu ca a semnat un angajament. Eu stiu asta din tinerete, caci el este fiul popii din Campia Turzii, orasul unde m-am nascut”. Marea majoritate a celor care neaga legaturile cu securitatea se bazeaza pe doua lucruri, afirma Cozmin Gusa: “Ori cred ca nu le vor fi gasite dosarele, ori au siguranta ca sunt protejati, fiind ofiteri activi ai serviciilor secrete actuale”.
Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a declarat, in replica la acuzatiile lui Gusa, ca nu a fost ofiter acoperit al Securitatii, precizand ca acuzatiile pe care i le-a adus in acest sens presedintele PIN se inscriu in “declaratiile teribile” ale acestuia. “N-am fost nici ofiter acoperit, nici descoperit al Securitatii. Asa-zisele dezvaluiri ale domnului Gusa nu au nici o baza reala, ele se inscriu in declaratiile teribile cu care acesta ne-a obisnuit”, a afirmat Melescanu. “In aceste conditii, din punctul meu de vedere, orice discutie pe aceasta tema este lipsita de sens. Vad ca sunt totusi unii care se baga singuri in seama, ca tot e sezonul dosariadei”.

Avea doar o legatura de munca

Serban Mihailescu respinge acuzatiile pe care le-a lansat Cozmin Gusa referitoare la faptul ca ar fi fost ofiter al Securitatii. “Este o informatie falsa, nu am fost ofiter al Securitatii si nu am colaborat cu aceasta institutie”, sustine senatorul PSD. L-am intrebat pe Serban Mihailescu daca a avut vreo legatura cu fosta Securitate, alta decat a fi ofiter sau informator: “Nu am avut nici o legatura cu fosta Securitate in afara de cea legata de serviciile pe care le-am avut inainte de 1989”. El a refuzat sa spuna in ce ar fi constat respectiva colaborare, in conditiile in care activistii de partid erau cei care dadeau ordine Securitatii. “Nu pot decat sa fac si eu o afirmatie care este la moda: Dati-mi dosarul si il fac public!”. Dupa aceasta afirmatie, copiata din Traian Basescu, Serban Mihailescu a refuzat sa continue dialogul: “Nu vreau sa mai spun nimic”. Si a inchis telefonul.
Serban Petru Mihailescu a fost in perioada comunista secretar de stat in Consiliul de Ministri, unde a fost subaltern al lui Cozmanca, amandoi devenind ulterior stalpi ai regimului Iliescu. Dupa alegerile din 2004, Serban Mihailescu a devenit senator, insa a disparut aproape total din viata, la fel ca si din cea publica, fiind vazut doar in fata DNA, la audierile in dosarele de coruptie in care este anchetat.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă