4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCorneliu Vadim Tudor, acuzat că a reţinut bani din salariul unui asistent

Corneliu Vadim Tudor, acuzat că a reţinut bani din salariul unui asistent

Parlamentul European a deschis o investigaţie preliminară în cazul eurodeputatului Corneliu Vadim Tudor, acuzat că şi-a însuşit 40.000 de euro reprezentând remuneraţiile unuia dintre asistenţii săi, informează joi European Voice, citat de Agerpres.

Oficiali PE au declarat că au primit o plângere din partea lui Cezar Cătălin Marin, care a lucrat până la începutul lunii ca asistent al eurodeputatului român în circumscripţia acestuia, iar serviciile financiare ale Parlamentului European vor analiza reclamaţia. De asemenea, PE a notificat şi Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) în legătură cu acest caz.

Într-o scrisoare trimisă serviciului administrativ al Parlamentului European, Cezar Cătălin Marin susţine că nu a primit niciun ban până acum de la acesta, pentru care a lucrat ca asistent local în România. ‘Din iulie 2009 până astăzi nu am primit nicio sumă de bani pentru munca depusă ca asistent local angajat pentru biroul parlamentar al lui Vadim Tudor”, se menţionează în scrisoare. Marin afirmă că în luna iunie a fost uimit să constate, în timp ce încerca să obţină un credit de la o bancă din România, că semnătura sa a fost falsificată pe 3 contracte de muncă şi că el ar fi trebuit să plătească taxe pentru cei 40.000 de euro la care a avut dreptul din iulie 2009 până în prezent.

După ce a depus o plângere penală la poliţia din România pentru fals şi delapidare, asistentul a cerut Parlamentului European să îi trimită orice document care să demonstreze că a fost angajat sau concediat din postul de asistent local.

Potrivit regulamentului de procedură al PE intrat în vigoare la jumătatea lui 2009, salariile asistenţilor europarlamentari sunt virate direct în conturile bancare ale acestora. Totuşi, plăţile către asistenţii din circumscripţia electorală proprie sunt efectuate prin agenţi plătitori autorizaţi în ţara de origine a eurodeputatului respectiv.

Acest nou scandal survine în contextul în care Parlamentul European încearcă să îşi revină după un altul, produs în luna martie, în care jurnalişti de la publicaţia britanică ‘Sunday Times’, care s-au prezentat a fi lobbyişti, le-au propus mai multor eurodeputaţi să promoveze amendamente în PE în schimbul unor sume. Doi dintre cei acuzaţi, austriacul Ernst Strasser şi slovenul Zoran Thaler, au demisionat imediat. Cel de-al treilea, românul Adrian Severin, care a trimis jurnaliştilor facturi pentru ”munca suplimentară” pe care a depus-o, şi-a păstrat postul de eurodeputat, în pofida faptului că i-a fost ridicată imunitatea de membru al PE, după ce o cerere în acest sens a fost trimisă de către DNA la începutul lunii aprilie.

Un nou cod de conduită pentru eurodeputaţi va fi adoptat până la finalul anului, dar experţii sunt sceptici în legătură cu eficienţa documentului, pentru că nu există o mare voinţă de a sancţiona neregularităţile – un aspect în care PE nu pare foarte ferm, de o bună perioadă de timp.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă