Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Andreea Nicolae

30.11.2005 - 00:00

Constantinescu a comemorat noua ani de la depunerea juramantului

La implinirea a noua ani de cand a depus juramantul ca presedinte al Romaniei, dupa aproape cinci ani de izolare in "umbra" vietii politice si la o luna dupa operatia reusita la Fundeni, Emil Constantinescu a lansat ieri invitatia la constituirea Forumului "Generatia europeana". Acest proiect se doreste a fi "o retea deschisa de parteneriat si colaborare, care sa lanseze in opinia publica teme de dezbatere si consultari cat mai largi", fara a se substitui vreunei organizatii nonguvernamentale. Cu alte cuvinte: hai sa vorbim... vorbe! Constantinescu traseaza si cinci directii de actiune: reformarea structurala a administratiei publice si redobandirea increderii cetatenilor in institutiile statului; sustinerea reformarii Justitiei; sustinerea reformarii si modernizarii sistemului de educatie; promovarea identitatii culturale a romanilor in contextul integrarii europene si al globalizarii, precum si crearea unui nou pact intre cetateni si clasa politica. De remarcat ca multe dintre punctele la care s-a referit acum Emil Constantinescu figureaza in programul Aliantei D.A. Desi sunt evidente eforturile sale de a reveni in viata politica romaneasca, fostul presedinte Constantinescu nu a negat faptul ca vizeaza o candidatura la functia suprema in stat in 2009. El a spus ca "in acest moment" nu are in vedere o candidatura si nu a pierdut ocazia sa spuna ca actualul presedinte, Traian Basescu, nu ar trebui sa se inscrie in lupta pentru un nou mandat. "Sa se pastreze pentru altul mai tarziu, ca este tanar!", a continuat sa-i dea indicatii Constantinescu actualului presedinte.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Topics

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine