15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportConstantin: Ciuhodaru s-a autoexclus din PC şi din USL

Constantin: Ciuhodaru s-a autoexclus din PC şi din USL

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, că deputatul Tudor Ciuhodaru, prin acţiunile din ultima perioadă, “s-a autoexclus din PC şi din USL”, dar că, potrivit Statutului, partidul va lua o decizie faţă de acesta după o discuţie cu deputatul, potrivit Mediafax.

Daniel Constantin a menţionat că Biroul Politic al PC l-a mandat să aibă o discuţie cu Tudor Ciuhodaru, după care se va decide sancţiunea care îi va fi aplicată deputatului. Liderul PC s-a referit, în acest context, la retragerea sprijinului politic şi la excluderea din partid.

Înaintea şedinţei Biroului Politic, Constantin anunţa că se va lua în discuţie sancţionarea vicepreşedintelui PC Tudor Ciuhodaru, candidatul conservatorilor pentru Primăria Iaşi, pe motiv că acesta a votat în Parlament în ultima săptămână alături de parlamentarii puterii.

Întrebat dacă Tudor Ciuhodaru a trecut la UNPR, liderul PC a spus că nu ştie, dar că personal este foarte dezamăgit de atitudinea lui Ciuhodaru. Daniel Constantin a spus că la şedinţă a fost invitat şi Tudor Ciuhodaru, dar acesta nu poate participa.

El a arătat că a avut miercuri dimineaţă o discuţie cu Ciuhodaru şi acesta i-a dat asigurări că va rămâne membru al PC şi că vrea în continuare să candideze din partea partidului la Primăria Iaşi. Daniel Constantin a apreciat însă că nu poate să aibă încredere în această declaraţie.

Deputatul PC Tudor Ciuhodaru s-a întâlnit, în 21 septembrie, la sediul Guvernului, cu premierul Emil Boc, în prezenţa unor lideri UNPR, surse politice declarând pentru MEDIAFAX că ar fi fost luată în discuţie trecerea deputatului la UNPR pentru a candida la Primăria municipiului Iaşi.

Deputatul Tudor Ciuhodaru a confirmat atunci pentru corespondentul MEDIAFAX că a avut o întâlnire cu Emil Boc şi cu mai mulţi lideri UNPR, susţinând însă că discuţiile au vizat doar sprijinul guvernamental pentru proiecte ale Iaşiului.

Tudor Ciuhodaru a fost ales în 2008 deputat de Iaşi, după ce a candidat pe listele PSD, dar la scurt timp după alegeri a demisionat din partid, acuzând neînţelegeri cu liderul PSD Iaşi Gheorghe Nichita. Ulterior, el s-a înscris în UNPR, însă a demisionat şi din acest partid, după ce, în vara anului trecut, a votat moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie pe tema tăierii salariilor cu 25 la sută. În ianuarie 2011, Ciuhodaru s-a înscris în PC, fiind nominalizat de acest partid drept candidat la Primăria Iaşi.

 

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă