7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportConsiliul Județean Galați, DESFIINȚAT, ca urmare a unei manevre politice a lui...

Consiliul Județean Galați, DESFIINȚAT, ca urmare a unei manevre politice a lui Dan Nica

Administrația locală din Galați este aruncată în aer, după ce instanța Tribunalului Galați a dispus că principala instituție administrativă, Consiliul Județean (CJ) Galați, a fost constituită ilegal, iar o decizie similară ar urma să fie luată și în privința constituirii Consiliului Municipal Galați.

Practic, la două luni de la alegerile locale, la Galați nu mai există un consiliu al județului, pentru că vechiul consiliu a fost dizolvat, iar noul consiliu nu este legal constituit.

S-a ajuns la această situație ca urmare a unei manevre politice puse la cale de președintele PSD Galați, fostul ministru al Comunicațiilor Dan Nica, în prezent europarlamentar.

Dan Nica a ținut să se răzbune pe fostul primar al Galațiului, Marius Stan (UNPR), cu care a avut un schimb dur de replici în primăvara acestui an și le-a cerut consilierilor județeni ai PSD, ALDE, PMP și UNPR să voteze împotriva validării mandatului de consilier județean al lui Stan. O manevră similară s-a produs și la ședința de constituire a Consiliului Municipal, consilierii municipali ai PSD, ALDE, PMP și UNPR, invalidând și mandatul de consilier municipal al lui Marius Stan.

Facem precizarea că atât la Consiliul Județean, cât și la Consiliul Municipal, comisiile de validare a mandatelor de consilieri au recomandat validarea tuturor mandatelor consilierilor aleși, însă atunci când s-a trecut la votul în plen numai în cazul lui Marius Stan consilierii PSD, ALDE, PMP și UNPR, au votat împotriva validării mandatelor, fără ca votul „împotrivă” să fie justificat de vreo prevedere legală sau un motiv anume.

A fost pur și simplu o răzbunare dictată de liderul Dan Nica.

Pentru a-și pune în practică planul, Dan Nica l-a atras de partea sa și pe președintele PMP Galați, Cătălin Cristache, dar și pe o parte dintre colegii din UNPR ai lui Marius Stan, cărora le-a oferit la schimb o funcție de viceprimar.

Surpriza a fost că și consilierii PMP au votat cot la cot cu PSD, chiar și fără ca în schimbul acestei colaborări să fi obținut de la PSD vreo funcție în structurile locale.

Fostul primar Marius Stan a dat în judecată Consiliul Judeţean, contestând invalidarea mandatului prin voturile consilierilor județeni, o acțiune în instanță similară fiind deschisă și în cazul invalidării mandatului său de consilier municipal.

În dosarul 2686/121/2016, magistrații Tribunalului Galați i-au dat dreptate lui Marius Stan în litigiul de la CJ și au decis nu numai că acestuia trebuie să îi fie validat mandatul de consilier județean în termen de 15 zile, dar prin sentința nr 640/10.08.2016 au anulat întreaga ședință de constituire a Consiliului Județean, alegerea președintelui și vicepreședinților, constituiri de comisii, etc.

O decizie similară ar urma să fie luată de instanță și în procesul referitor la invalidarea mandatului de consilier municipal al lui Marius Stan.

Ca urmare a sentinței nr 640/10.08.2016 a Tribunalului Galați devin nule de drept toate hotărârile adoptate de CJ în ședințele de plen și devin nule și toate documentele semnate în ultimele două luni de președintele CJ Galați, Costel Fotea și cei doi vicepreședinți.

„Logic, toate hotărârile luate de CJ până acum sunt nule”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.  

Vom reveni cu amănunte.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă