Comisia de Apărare din Senat acceptă ca șeful serviciului secret al MAI să fie numit de ministru fără să mai ceară avizul CSAT. USR susține că DGPI va deveni serviciul privat de informații al lui Dragnea

Comisia de Apărare din Senat a decis marți să întocmească raport favorabil asupra Ordonanței de Urgență a Guvernului care reglementează funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.05.2017 - 18:49

Comisia de Apărare din Senat a decis marți să întocmească raport favorabil asupra Ordonanței de Urgență a Guvernului care reglementează funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne.

Comisia a acceptat amendamentele formulate de senatorii PSD și ALDE, iar USR și PNL s-au opus acestor amendamente. UDMR s-a abținut.

Comisia de Apărare a acceptat, astfel, modificarea procedurii de numire a șefului DGPI. Secretarul comisiei, Nicu Fălcoi (USR), a declarat că, prin acceptarea amendamentelor, șeful DGPI este numit, ca și până acum, de ministrul Afacerilor Interne, dar este eliminată obligativitatea avizului Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

De asemenea, este eliminată din actul normativ și prevederea potrivit căreia directorul general al Direcției Generale de Protecție Internă este cadru militar în activitate - deci el va putea fi și civil.

"Prin amendamentele pe care PSD tocmai le-a introdus, practic Liviu Dragnea îşi face serviciu privat de informaţii. Forma iniţială a ordonanţei prevedea ca decizia acestui serviciu şi subordonarea acestui serviciu, DGPI, să fie faţă de primul ministru. Vedem că prin amendamentele introduse de PSD, practic subordonarea serviciului se întoarce la ministrul de Interne, ministrul de Interne în actualul Guvern fiind de notorietate că este o persoană foarte apropiată din casa, putem să spunem, domnului Dragnea. Din acest motiv, explicit nu vom susţine aceste amendamente şi vom vota împotriva acestui proiect de lege", a anunțat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...