12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportColectionarul Nastase avea in birou trei tablouri de Grigorescu

Colectionarul Nastase avea in birou trei tablouri de Grigorescu

Noul presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a preluat, ieri, biroul detinut anterior de Adrian Nastase. A avut o surpriza – a gasit in birou mobilier de pe vremea lui… Ion Diaconescu (primul presedinte al Camerei care nu a fost comunist, dimpotriva, facuse si ceva puscarie in vremea dictaturii). Olteanu nu a dorit sa comenteze prea mult disparitia vechiului mobilier. “Am fost pe aici si in vremea cand presedinte era Adrian Nastase. Era alt mobilier. Nu stiu, poate ca era mobilierul sau”, a spus Olteanu in cadrul primei sale intalniri cu presa. In schimb, tablourile din biroul lui Nastase au fost scoase la cererea lui Olteanu, care a afirmat ca “nu ii placeau”.
Olteanu a promis ca va avea in subordine opt consilieri, cat este cota “oficiala” a presedintelui Camerei. “Exista opt consilieri la cabinetul presedintelui care s-au retras, unii vor lucra cu Adrian Nastase, altii isi vor cauta alte locuri de munca. Diferenta fata de numarul mare vehiculat este formata din angajati care lucrau pentru presedintele Camerei”.
Noul presedinte al Camerei a solicitat SPP sa nu ii pazeasca locuinta personala, pentru ca este vecin cu procurorul general Ilie Botos si considera ca nu este in pericol. Olteanu mai spune ca si-ar dori sa scape si de masina care il urmeaza in calitate de presedinte al Camerei. Cat despre masina pe care o va primi de la Camera, a fost invitat sa o preia, dar sustine ca nu stie exact ce masina va avea.
Cum cazul inlocuirii presedintelui in functie este fara precedent, nu era foarte clar in ce consta predarea stafetei.
“O operatiune de predare presupune chestiuni de natura financiara, nu discutam de predarea biroului. Am vorbit cu domnul Nastase si urmeaza sa ne intalnim sa vedem ce va insemna predarea”.
Bogdan Olteanu nu este de acord cu practica ordonantelor de urgenta si a recunoscut ca in cursul anului 2005 Guvernul a dat foarte multe astfel de acte normative. “In 2006 au fost mult mai putine si sper sa fie tot mai putine.”
Surpriza cea mare s-a produs, insa, cand Bogdan Olteanu a invitat presa intr-o a doua camera, dotata cu mobilier mai nou si unde se aflau alte tablouri, trei opere ale lui Nicolae Grigorescu. Este vorba de “Taranca cu doinita si copii”, “Peisaj de padure” si “Peisaj de deal”. Bogdan Olteanu a marturisit ca nu stie daca erau tablourile lui Nastase. “Daca nu le-a luat, presupun ca sunt din patrimoniul Camerei.”

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă