9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportCirc cu demisii

Circ cu demisii

Numai sapte din cei 19 conservatori din aparatul guvernamental au venit luni, la Palatul Victoria, pentru a-si prezenta demisiile la premierul Calin Popescu Tariceanu. Vicepremierul Bogdan Pascu, ministrul Economiei si Comertului – Codrut Seres, presedintele Agentiei pentru Rezervele Statului – Sorin Vicol, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului – Catalin Teodorescu, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport – Florian Gheorghe, secretarul de stat la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei – Calin Ovidiu si subsecretarul de stat la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara – Constantin Lupescu au organizat o conferinta de presa inainte de a merge cu demisiile in cabinetul primului-ministru.
Ministrii conservatori “si-au facut treaba” si au reusit sa asigure stabilitatea in Guvern, insa, din nefericire, initiativele parlamentare ale PC nu au fost sustinute de colegii din legislativ, a declarat vicepremierul Bogdan Pascu, inainte de a-si depune demisia din functie, alaturi de ceilalti reprezentanti ai PC in Guvern. “Nu mai putem accepta un climat de dictatura politica”, a afirmat Bogdan Pascu, care, impreuna cu ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, s-a intalnit cu presa in cabinetul sau de la Palatul Victoria.
Vicepremierul conservator a reiterat motivele pentru care PC s-a retras de la guvernare – neadoptarea initiativelor PC privind reducerea TVA la produsele alimentare de baza, confiscarea averilor ilicite si introducerea votului uninominal. “Cred ca toti membrii din Executiv sustinuti de PC si-au facut datoria. Mi-am atins in proportie de 70% obiectivele pe care mi le-am propus la intrarea in Guvern”, a sustinut Pascu.
La randul sau, Codrut Seres a afirmat ca la Ministerul Economiei si Comertului s-au inregistrat o serie de realizari in mandatul sau si a anuntat ca a dispus realizarea unei analize a activitatii fiecarui departament. “Sper ca acela care va veni la conducerea MEC sa aiba mai multa sustinere”, a spus Seres.


Liliana Ghervasuc ramane si in PC, si la conducerea Loteriei

Directorul general al Loteriei Romane, Liliana Ghervasuc, membru al Partidului Conservator (PC), va ramane la conducerea companiei, fara sa renunte la calitatea de membru al PC, dupa ce formatiunea politica a anuntat ca se va retrage de la guvernare. “Nu mi s-a cerut sa demisionez si nu fac parte din Guvern. Eu nu sunt nici ministru, nici secretar de stat si nu s-a pus problema sa aleg intre a ramane in partid si la conducerea Loteriei”, a declarat Ghervasuc luni. Ea a mentionat ca a fost numita la conducerea Loteriei pe criterii profesionale, cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata. Ghervasuc a preluat conducerea Companiei Nationale Loteria Romana in primavara acestui an, dupa revocarea din functie a lui Nicolae Cristea.

Cele mai citite

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă