8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportCioroianu: Bush asteptat la Bucuresti in 2008

Cioroianu: Bush asteptat la Bucuresti in 2008

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, ieri, la Washington, dupa intalnirea cu secretarul de stat american Condoleezza Rice, ca "este foarte probabil" ca presedintele SUA, George W. Bush, sa faca o vizita in Romania, cu ocazia summit-ului NATO din 2008.

"Intalnirea cu secretarul de stat american a fost una reusita, iar discutia constructiva. Am discutat, in principal, despre parteneriatul strategic si importanta pe care Romania o da parteneriatului cu SUA. Practic, acest parteneriat are aprobarea intregului spectru politic de la noi, sau cel putin a principalelor forte poltice din Romania", a declarat Cioroianu, pentru Mediafax, dupa intalnirea cu secretarul de stat Condoleezza Rice.

El a adaugat ca i-a vorbit secretarului de stat american despre dorinta Romaniei de a fi in continuare un promotor al relatiei transatlantice in zona Marii Negre.

"Am reluat, de asemenea, ideea ca Romania poate fi o punte in Uniunea Europeana si NATO, pentru ca Romania nu trebuie sa aleaga intre cele doua", a adaugat Cioroianu.

Totodata, el i-a transmis oficialului american ca Romania acorda o importanta deosebita "celui mai important eveniment pe care l-a organizat vreodata – Summit-ul NATO 2008".

"I-am exprimat dorinta noastra de a-l avea pe presedintele Bush la Bucuresti si este foarte probabil sa-l avem cu ocazia acestui summit. Am invitat-o, de asemenea, pe doamna Rice ca, inaintea vizitei presedintelui Bush la Bucuresti, dansa sa faca o vizita in Romania", a precizat ministrul roman.

Nu in ultimul rand, Cioroianu a precizat ca au fost discutate si subiecte precum cele legate de relatia Romaniei cu Rusia, problema Kosovo, dar si despre Turcia si perspectivele europene ale acesteia.

"Am reafirmat sprijinul nostru pentru Moldova democratica si pro-europeana. Doamna Rice, la final, m-a invitat sa pastram o legatura telefonica si, ori de cate ori este nevoie, sa o sun", a mai spus Adrian Cioroianu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă