12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportCioloș: Ministerul Sănătății pregătește un program pentru arși

Cioloș: Ministerul Sănătății pregătește un program pentru arși

Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri, că Minsterul Sănătăţii pregăteşte un program destinat victimelor unor eventuale accidente similare celor de la clubul Colectiv pentru a se putea acţiona "în mod specific" atunci când este cazul. 

Prim-ministrul i-a vizitat miercuri dimineață pe pacienții răniți în incendiul din Colectiv care au fost internați la Spitalul de Arși. 

"Am văzut câţiva dintre accidentaţii de la Colectiv, mai ales dintre cei care încep să se recupereze şi încep să se recupereze atât fizic, cât şi psihic, pentru că au trecut printr-o traumă profundă, mă bucur să văd că lucrurile încep să o ia pe făgaşul normal", a spus Cioloş, la finalul vizitei.

În acest context, premierul a anunţat că ministerul de resort va elabora un program care va fi destinat tratării victimelor care au suferit afecţiuni similare celor de la clubul Colectiv.

"Dincolo de acest caz, am vorbit cu domnul ministru al Sănătăţii şi ministerul pregăteşte pentru anul următor un program pentru arşi pentru a putea acţiona în mod specific atunci când e cazul în astfel de situaţii", a spus prim-ministrul.

Totodată, el a anunţat că Guvernul urmează să decidă rambursarea costurilor pentru cei transportaţi în UE şi în afara UE, iar Ministerul Muncii va acorda un ajutor pentru însoţitorii celor care au fost sau sunt trataţi în România.

Premierul Dacian Cioloş a făcut, miercuri dimineaţă, o vizită la Spitalul de Arşi, unde se află 11 dintre cele 39 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv care mai sunt internate în spitalele din Capitală.

Premierul Dacian Cioloş declara, sâmbătă, că i-a cerut ministrului Sănătăţii să monitorizeze situaţia pacienţilor care au suferit în urma accidentului de la clubul Colectiv şi să-l informeze periodic.

"Am cerut ministrului Sănătăţii să continue să urmărească foarte atent situaţia persoanelor care au suferit arsuri şi anumite consecinţe de sănătate în urma accidentului de la Colectiv şi să am o informare periodică atât în privinţa evoluţiei situaţiei celor care sunt internaţi în ţară, cât şi a celor internaţi în străinătate", a spus Cioloş.

În spitalele din Capitală mai erau internate, marţi, 39 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 10 sunt în stare critică și gravă, alţi aproape 30 de pacienţi fiind spitalizaţi în clinici din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia şi Germania.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii (MS), marţi dimineaţă erau internaţi în spitale din Capitală 39 de răniţi, dintre care la Spitalul de Arşi 11 pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" – 9, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" – 5, la Spitalul Elias – 3, la Spitalul Militar Central – 4, la Spitalul Floreasca – 3, la Spitalul Universitar de Urgenţă – 2, la Spitalul "Dimitrie Gerota" şi la Institutul "C.C. Iliescu" – câte un pacient.

Ministerul Sănătăţii a precizat că 42 dintre răniţii care au fost trataţi, după incendiul din 30 octombrie, în spitale din Capitală au fost externaţi.

Alţi 39 de răniţi au fost transferaţi din spitale din Capitală în unităţi sanitare din străinătate, însă zece au decedat, trei în Marea Britanie, doi în Germania, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia și unul în Franța.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă