Cine este Marius Nica, propus la Ministerul Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb

Marius Nica este propus pentru a prelua portofoliul Ministerului Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 13.10.2017 - 15:02

Marius Nica este propus pentru a prelua portofoliul Ministerului Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb. Nica, un apropiat al ministrului demisionar, a mai condus Ministerul Fondurilor Europene în perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, iar în ianuarie Nica a fost numit secretar general în acelaşi minister.

Marius Nica s-a născut în 27 noiembrie 1980 în localitatea braşoveană Sânpetru.

El a absolvit Academia de Informaţii, a lucrat în MApN şi a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului şi la Ministerul Muncii. El a fost şi preşedinte al CA al Loteriei.

Nica a absolvit, în 2003, Academia Naţională de Informaţii din Bucureşti, secţia Facultatea de Informaţii. Ulterior, Nica a obţinut o diplomă de master la SNSPA Bucureşti, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2003-2005) şi a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009). După terminarea facultăţii, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiţer la Ministerul Apărării Naţionale.

În perioada februarie 2008 - mai 2011, Marius Nica a fost consilier la cabinetul europarlamentarului PSD Rovana Plumb.

Timp de un an (mai 2011 - mai 2012), a fost administrator al societăţii SC Holding Group Trading International S.R.L. Între mai 2012 şi ianuarie 2013, Nica a fost director de cabinet al Ministrului Mediului şi Pădurilor şi apoi secretar general la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Odată cu numirea Rovanei Plumb la Ministerul Muncii, în martie 2014, Marius Nica a devenit secretar general la acest minister.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...