12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportCheltuielile senatorilor raman un mister

Cheltuielile senatorilor raman un mister

Scandalul dintre Institutul de Politici Publice (IPP) si Senat intra intr-o noua faza. Desi Camera superioara a fost data in judecata de IPP pentru lipsa de transparenta, conducerea acesteia tergiverseaza punerea la dispozitia institutului a tuturor informatiilor privind sumele cheltuite de senatori. Motivul? Datele privind cheltuielile fiecarui senator in parte nu sunt centralizate asa cum a cerut IPP… “deoarece astfel de informatii nu sunt cerute de evidentele financiar-contabile actuale, ele nu exista, nu sunt necesare si deci astfel de informatii nu pot fi comunicate”, se arata intr-o nota a Biroului Permanent. Mai mult, conducerea Senatului se vaita ca “institutia nu are organizate compartimente sau personal care sa urmareasca cheltuielile in structura celor solicitate de reclamanti”.
Conducerea Senatului refuza inclusiv sa-si puna angajatii la treaba pentru centralizarea datelor solicitate. Asa ca, dupa opinia vicepresedintelui Teodor Melescanu, cei de la IPP n-au decat sa vina si sa caute singuri prin hartogaria financiar-contabila a Senatului. “Noi nu avem capacitatea si obligatia de a face activitate in fata organizatiilor neguvernamentale… Nu facem noi treaba lor… Daca vin, le punem la dispozitie toate informatiile”, a declarat Melescanu.
IPP a cerut Senatului toate deconturile de cheltuieli pentru deplasarile in tara si strainatate pentru fiecare senator in parte, in anul 2004. De asemenea, s-a cerut si cuantumul fondurilor de acoperire a cheltuielilor de cazare pentru fiecare senator din provincie.
Curios este ca Senatul a avut bani sa angajeze avocati care sa-i reprezinte in instanta, dar nu a mai gasit fonduri pentru angajarea a doi, trei oameni care sa centralizeze datele solicitate de IPP. In plus, o astfel de evidenta a banilor ar fi trebuit sa existe, avand in vedere ca Senatul papa bani publici intr-o veselie.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă