Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cetățenii, invitați la consultări pentru crearea Ministerului Dialogului Civic

Guvernul a publicat proiectul de Hotărâre care prevede înființarea Ministerului Consultărilor Publice și Dialogului Civic și a invitat cetățenii să îl citească și să își exprime părerea pe rețelele de socializare și la o întâlnire cu ministrul Violeta Alexandru.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2015 - 15:39

Guvernul a publicat proiectul de Hotărâre care prevede înființarea Ministerului Consultărilor Publice și Dialogului Civic și a invitat cetățenii să îl citească și să își exprime părerea pe rețelele de socializare și la o întâlnire cu ministrul Violeta Alexandru. 

”Comentarii privind documentul se pot trimite pe pagina de facebook (https://www.facebook.com/mcpdc/) a instituţiei dar şi prin email la [email protected], până vineri 27 noiembrie ac. În paralel, Ministrul Violeta Alexandru va iniţia o serie de discuţii cu reprezentanţi ai mass media, ai grupurilor informale de cetăţeni, ai societăţii civile dispunând de reţele şi structuri de reprezentare în ţară, pentru a putea prelua cât  ai multe opinii (inclusiv critice) despre crearea şi mandatul acestei structuri”, se arată în comunicatul Guvernului. 

Ministerul va fi înființat din dorința premierului Dacian Cioloș de a deschide sistemul public pentru cetățeni. 

”Înfiinţarea noii structuri însărcinate cu structurarea unui cât mai eficient proces de consultare publică şi dialog civic nu se poate face fără consultarea grupurilor din societatea civilă respectiv a cetăţenilor. Supunem astăzi consultării publice proiectul  Hotărârii de Guvern (HG) pentru înfiinţarea şi stabilirea atribuţiilor noului Minister pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, organ de specialitate al administraţiei centrale a cărui apariţie este legată de prioritatea Primului Ministru, Dacian Cioloş de a deschide sistemul public cât mai mult dialogului şi consultării cu societatea civilă şi cetăţenii în general”, conform comunicatului citat. 

După consultarea cu cetățenii, urmează etapa de înființare efectivă a Ministerului. 

”Odată depăşită această etapă de creare, practic, de la zero, a unei instituţii publice, în cadrul de reglementare specific, activitatea noastră se va referi, printre altele, la: transparenţa documentelor propuse/discutate în şedinţele de Guvern, realizarea, de către fiecare Ministru/Secretari de Stat, a unor rapoarte de transparenţă după întâlnirile cu grupurile de interese, angajarea personalului contractual în acest Minister pe un model de criterii de performanţă - reprezentând studiu pilot pentru un proces similar în alte autorităţi publice, acest ultim obiectiv cu riscul prelungirii etapei organizatorice până la care Ministerul va fi funcţional”, se arată în comunicatul Guvernului. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...