8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCei 7 mitici din Guantanamo

Cei 7 mitici din Guantanamo

Parlamentarii Aliantei mai au timp. Inainte de a intra in campania pentru anticipate, ei ar trebui sa sesizeze Curtea Constitutionala. “Prin prezenta avem onoarea de a va solicita examinarea statutului si indepedentei judecatorilor Curtii Constitutionale. Va rugam sa primiti expresia profundului nostru respect etc., etc.” In cuprinsul sesizarii, trebuie insirate datele si faptele. Ele spun ca 7 din 9 judecatori ai Curtii sunt rubedenii, ortaci sau fosti simbriasi ai clanului Iliescu. Judecatorii sesizati asupra lor insisi vor examina sesizarea si o vor respinge. Si cu asta ne vom limpezi. Ei vor face inca un serviciu partidului care i-a angajat pe post de garda de corp juridica si vor primi o friptura, o vila sau un tur gratis pe bicicleta parlamentara a lui Nastase. Noi ne vom alege cu o adeverinta care spune ca suntem chiriasi tolerati ai Republicii si ca nu putem fi expulzati atata vreme cat ne tinem de legea clanului si lasam prompt la usa magistratului porcul din care va iesi friptura, sacul cu euro de la temelia vilei si pielea din care se va imbraca saua bicicletei.
Odata savarsita aceasta clarificare de privilegii si robii, putem trece la documentul urmator: un decret prezidential, o hotarare de guvern sau un referendum popular. Instrumentul nu are importanta. Intr-un fel sau altul va trebui sa decidem urmatoarele: cei 7 judecatori se scot din dotarea PSD si se muta in cuprinsul patrimoniului national. Ar fi doar un transfer in interiorul aceleiasi institutii, caci patrimoniul intra in dotare, asa cum natiunea intra in personalul PSD. Cei 7 vor avea dreptul de a dispune interdictia de pensionare a magistratilor, angajarea in magistratura pe baza de examen in fata unei comisii de o persoana, aleasa dinr-un grup de trei (dnii Nastase, Geoana si Iliescu). La sfarsit, odata incheiata constructia statului de drept, putem trece la anticipate.
Vom avea alegeri anticipate pentru ca asa a vrut Curtea Constitutionala sa vrea guvernul Tariceanu. In ciuda zvonurilor persistente, anticipatele nu sunt rodul intalnirii furtunoase, de acum 2 zile, intre Basescu si Tariceanu. Basescu le-a vrut, Tariceanu nu le-a vrut, Curtea Constitutionala a avut ordin si chef sa dea o lovitura de stat de drept. Ea a declarat nelegala reforma in justitie, pe motiv ca ar pune capat carierei prelungi a magistratilor adusi din comunism sau formati de clanul Iliescu. Pe scurt, Curtea Constitutionala a oprit schimbarea de oranduire si a folosit un instrument democatic pentru a interzice democratizarea de fapt, nu de parada. Primul ministru nu avea de ales. Stirea despre un asemenea act de sabotaj istoric l-a silit sa ia legatura cu cei sabotati: cetatenii cu drept de vot.
Anticipatele vor fortifica, probabil, mandatul Aliantei D.A., vor aduce la cunostinta PSD cum i se scrie sigla in araba si cum se citeste ea pe minereste, dar nu vor rezolva problema enclavei. Acolo, baricadati mai strasnic decat in Guantanamo, vor domni, si dupa anticipate, cei 7 mitici ai democratiei romanesti. Cu ajutorul lor intelegem cum de a ales romanul, din toate profesiile morale pe care le dezvolta istoria proprie, tocmai bascalia. Vom intelege, poate, alaturi de partidele parlamentare si de onor clientela lor, ce a vrut presedintele Basescu atunci cand a refuzat sa numeasca oameni in functii de conducere la Radio si Televiziune. Abtinandu-se, Basescu a incercat sa puna capat inmultirii lui 7.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă