Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce spune MAE despre atacul din Siria: O reacție fermă la atrocitățile comise cu arme chimice

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis printr-un comunicat de presă că acțiunea SUA din 7 aprilie 2017, de a ataca baza militară din Siria cu rachete Tomahawk, este „o reacție fermă la atrocitățile comise în urma atacului cu arme chimice.”

Share

Gabriel Mihai 0 comentarii

Actualizat: 07.04.2017 - 15:36

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că acțiunea SUA din 7 aprilie 2017, de a ataca baza militară din Siria cu rachete Tomahawk, este „o reacție fermă la atrocitățile comise în urma atacului cu arme chimice." De asemenea, MAE a mai transmis că țara noastră sprijină încetarea conflictului din Siria.

"România reiterează condamnarea fermă a atacului chimic întreprins asupra localității Khan Sheikhoun din provincia Idlib, din 4 aprilie 2017, soldat cu victime în rândul populației civile, inclusiv copii.

Acțiunea SUA din 7 aprilie 2017 constituie o reacție fermă la atrocitățile comise în urma atacului cu arme chimice. România este solidară cu Aliații și partenerii noștri.

România sprijină orice efort destinat încetării conflictului din Siria care, în cei șase ani de la declanșare, a condus la pierderi substanțiale de vieți și distrugeri de bunuri materiale și, în același timp, a generat un focar de instabilitate regională, terorism si migrație necontrolată.

România susține în continuare identificarea și implementarea unei soluții politice a crizei siriene, prin intermediul unui proces de tranziție politică inclusiv, coordonat de Siria, pe baza rezoluțiilor relevante ale Consiliului de Securitate, în special a Rezoluției 2254 a Consiliului de Securitate al ONU și a Comunicatului de la Geneva (2012). Aceste elemente de conduită au fost reiterate recent de România, cu ocazia Conferinței de la Bruxelles privind sprijinirea viitorului Siriei și al regiunii, desfășurată la 5 aprilie 2017.

Până la momentul producerii atacului, de la începutul conflictului sirian, nu au fost înregistrate cazuri de cetățeni români decedați sau răniți pe teritoriul Siriei ca urmare a acțiunilor armate", transmite Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, MAE anunță că Ambasada României la Damasc a întreprins demersuri pe lângă autoritățile siriene pentru obținerea de date oficiale referitoare la cetățeni români care pot fi afectați în urma atacului, iar toți românii din zonă vor fi sprijiniți.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...