Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce acord a semnat Camera Deputaţilor cu Consiliul Concurenţei

Președintele deputaților, Valeriu Zgonea, a precizat că Camera Deputaților și Consiliul Concurenței au semnat, luni, un acord pentru consolidarea protecției concurenței economice. Acordul va bloca eventualele legi votate de Parlament care nu sunt în concordanţă cu prevederile europene.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2015 - 14:51

Președintele deputaților, Valeriu Zgonea, a precizat că Camera Deputaților și Consiliul Concurenței au semnat, luni, un acord pentru consolidarea protecției concurenței economice. Acordul va bloca eventualele legi votate de Parlament care nu sunt în concordanţă cu prevederile europene, conform Mediafax. 

"Acum un an de zile am făcut angajamentul de a aduce un reprezentant al Consiliului Concurenţei în Parlamentul României, astfel încât comisiile parlamentare să înţeleagă anumite avertizări timpurii (...) ca să blocăm anumite alunecări către o legislaţie care nu este în concordanţă cu prevederile europene", a declarat Valeriu Zgonea, la finalul ceremoniei de semnare a acordului de parteneriat dintre Camera Deputaţilor şi Consiliul Concurenţei.

Acordul de parteneriat are în vedere şi creşterea expertizei şi a pregătirii specifice, în domeniul concurenței, a personalului nou, angrenat din cadrul Camerei Deputaţilor şi Consiliului Concurenței, precum şi realizarea unor schimburi de materiale de informare referitoare la posibilităţile existente şi demersurile de urmat.

În baza acordului, "experţii Camerei Deputaţilor şi ai Consiliului Concurenței vor avea întâlniri lunare, în vederea stabilirii măsurilor concrete, viabile şi a soluţiilor optime identificate, raportate la impactul anticoncurențial relevat şi eforturile de advocacy pe parte de concurență şi vor conlucra pentru modificarea/completarea legilor și reglementărilor care limitează concurența", se arată în documentul semnat.

Pentru îndeplinirea obiectivelor asumate de părţi, Consiliul Concurenței va desemna un reprezentant, cu titlul de "consilier onorific al președintelui Camerei Deputaților", ca persoană de legătură în îndeplinirea obiectivelor asumate de părţi.

Preşedintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat că instituţia are în derulare şi un acord cu Guvernul, precizând că, spre deosebire de Guvern, care este obligat să ţină cont de poziţia Consiliului Concurenţei, Parlamentul este suveran şi nu este obligat să respecte recomandările CC.

Acordul de parteneritat dintre cele două instituţii este valabil de la data semnării până la 15 decembrie 2016.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...