Călin Popescu Tăriceanu: Este nevoie de o lege a răspunderii magistraților, care să prevină excesele din sistemul judiciar. Cum este posibil ca șefii instituțiilor de forță să fie prezenți, în noaptea alegerilor, în casa unui om politic?

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu consideră că, în România, este necesară o lege a răspunderii magistraților, care să prevină excesele din sistemul judiciar.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 16.05.2017 - 21:04

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu consideră că, în România, este necesară o lege a răspunderii magistraților, care să prevină excesele din sistemul judiciar.

„Astăzi, în spațiul public, a fost prezentată o statistică îngrijorătoare cu privire la amploarea pe care fenomenul ascultării telefoanelor românilor a luat-o. Vorbim de sute de mii de români care s-au aflat într-o astfel de situație. În fața acestor date, este greu să susții că abuzurile în România sunt excepții. Ele tind să devină regula. Statistica prezentată astăzi este încă un indiciu al problemelor majore din sistemul de Justiție. Este încă un episod din serialul din ultimele săptămâni care a dărâmat toate miturile construite în ultimii ani. În spațiul public, au fost ridicate multiple întrebări și redau doar câteva. Cum este posibil ca șefii instituțiilor de forță să fie prezenți, în noaptea alegerilor, în casa unui om politic, participant la respectivele alegeri? Au fost folosite documente din arhiva SIPA pentru a șantaja magistrați sau nu?", a scris Călin Popescu-Tăriceanu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Astfel, el argumentează că formațiunea ALDE are datoria de a acționa astfel încât să responsabilizeze actorii din sistemul de Justiție.

„ALDE ca partid liberal are datoria să acționeze pentru a responsabiliza actorii din sistemul de justiție, astfel încât să existe garanția respectării drepturilor și libertăților cetățenilor. De aceea, susțin că este nevoie de o lege a răspunderii magistraților, o lege care să prevină excesele din sistemul judiciar. Este o garanție că magistrații vor acționa cu mai multă atenție la drepturile și libertățile cetățenilor și este un pas spre însănătoșirea sistemului de Justiție din România”, a mai scris el.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...