Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Calatori in timp

In plin scandal declansat de mostenirile misterioase ale lui Adrian Nastase inca o "mana" de senatori si-au facut curaj sa-si actualizeze declaratiile de avere. Printre acestia se numara si Ion Iliescu, care si-a trecut in dreptul numelui sau ...

Share

Andreea Nicolae 0 comentarii

16.01.2006 - 00:00
In plin scandal declansat de mostenirile misterioase ale lui Adrian Nastase inca o "mana" de senatori si-au facut curaj sa-si actualizeze declaratiile de avere.
Printre acestia se numara si Ion Iliescu, care si-a trecut in dreptul numelui sau in 2005 un cont in banca de 140 milioane de lei vechi. Conturi au "strans" si alti colegi senatori, atat din "barca" puterii, cat si din opozitie. O mostenire a primit pe parcursul anului trecut si liberalul Paul Pacuraru, in vreme ce Norica Nicolai, si ea senator PNL, a reusit performanta de a... "calatori" prin timp, depunand o declaratie de avere datata mai 2006.
Desi capitalismul nu l-a atras niciodata pe Ion Iliescu, el si-a luat inima in dinti si in 2005 si-a deschis un cont in banca de 14.000 de lei noi (adica 140 milioane de lei vechi). De remarcat si veniturile anuale "sarace" ale Bunicutei: 100.782 RON, adica aproximativ un miliard de lei vechi. Suma rezulta din adunarea indemnizatiei de senator, a indemnizatiei de fost sef al statului si a pensiei. Veniturile familiei sunt rotunjite de pensia sotiei, insumand pe 2005 aproximativ 6.500 RON.

Conturile afara, la moda

5.000, dar de euro, a pus la pastrare anul trecut si pesedistul Vasile Dancu. Interesant este ca el si-a deschis cont curent nu oriunde, ci tocmai in... Belgia. Acest cont se adauga celor cinci avute pana acum, trei in euro si unul in lei. O explicatie pentru tara in care a ales Dancu sa-si plaseze banii ar putea fi legata de statutul acestuia de euroobservator la Parlamentul European, statut de pe urma caruia pesedistul recunoaste ca a incasat 8.000 de euro.
Un caz interesant il reprezinta declaratia de avere a senatorului liberal Norica Nicolai, numita la sfarsitul anului trecut in fruntea comisiei parlamentare ce ancheteaza existenta centrelor de detentie CIA pe teritoriul Romaniei. Parlamentarul PNL a depus o declaratie de avere datata... 10 mai 2006. Putem sa ne gandim ca senatorul Nicolai a tratat cu prea multa usurinta subiectul declararii averii sale sau putem crede ca a luat declaratia veche si a copiat de acolo totul, inclusiv data, dupa care a modificat-o cu pixul "pe deasupra". Nu de alta, dar sumele si bunurile declarate coincid in cele mai mici detalii iar elementele de noutate, cum ar fi veniturile incasate in calitate de senator si avocat, lipsesc cu desavarsire.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...