13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportC.V. Tudor s-a inscaunat "Napoleon al PRM"

C.V. Tudor s-a inscaunat “Napoleon al PRM”

Peremistii au luat cu asalt sambata Palatul Parlamentului pentru a-i face pe plac lui Corneliu Vadim Tudor si a simula pentru a patra oara realegerea sa in functia suprema din partid.
Singurii invitati ai congresului au fost ambasadorii Coreii de Nord si ai Chinei si vicepresedintele PSD Dan Mircea Popescu. “Am venit la fratii nostri”, a recunoscut diplomat un nord-coreean in fata presei.
Vadim Tudor a sosit ultimul. “Ai terminat discursul? Sa-l pui in mapa de piele!”, ii ordona locotenentului Augustin Bolcas in timp ce o tanara ii oferea un buchet de trandafiri. Ca sa nu se plictiseasca pe drumul de la intrarea in cladire si pana la tribuna liderul PRM a avut parte de “momente artistice”. I s-au cantat colinde, “Treceti batalioane romane Carpatii”, i-au fost pusi copii in brate si i s-a scandat cu frenezie numele. Dupa care a vorbit. Aproape o ora si jumatate. Doar jurnalistii au “indraznit” sa-l intrerupa, in goana lor dupa poze. Motiv pentru care “Tribunul” le-a interzis sa se mai apropie de el si sa-l mai fotografieze transpirat.

Ventilator si defilare comunista

“E prea cald, baieti”, se lamenta el la finalul discursului, in timp ce sala il ovationa. Asa ca i s-a pus ventilator la… spate, creandu-i-se astfel conditiile optime pentru a-si anunta candidatura si mult trambitata “echipa restransa” de conducere. “Restransa” de la 36 de membri la 31 numai datorita plecarilor din partid, Biroul Permanent fiind format din aceleasi personaje, cu Augustin Bolcas pe post de vicepresedinte executiv si Gheorghe Funar pe post de secretar general. “Sa-l intrebati pe Napoleon Bonaparte de ce si-a pus singur coroana. La momente exceptionale e nevoie de astfel de masuri”, si-a justificat C.V. Tudor candidatura. A urmat un alt calup de divertisment. O defilare ca-n vremurile bune. 40 de tineri incolonati si destul de plictisiti au falfait de colo-colo steagurile Romaniei si Uniunii Europene. Oficial, erau membri ai organizatiei de tineret din Brasov, care au facut repetitii timp de o saptamana, “zi de zi”, printre participanti a circulat insa zvonul ca de fapt au fost platiti pentru a presta la show-ul peremist.

PSD nu a uitat de inrudirea cu PRM

Dupa un asa moment cel mai nimerit sa ia cuvantul a fost liderul PSD, senatorul Dan Mircea Popescu, care a vorbit despre apropierea dintre cele doua partide. Pe fata, aratand astfel ca PRM-ul nu este decat o marioneta a PSD-ului. “Dincolo de ceea ce ne desparte ne uneste dragostea de tara, dorinta de dezvoltare economica si sociala a tarii”, a spus Dan Mircea Popescu.

“Nu conteaza ce tai eu, conteaza cine numara voturile!”

Scena votului. In sala s-au adus doua cutii de carton de la imprimante. Pe buletinele de vot, C.V. Tudor si “echipa operativa” plus 276 de membri ai Consiliului National. Puteau fi taiati de pe liste oricati si oricine pentru ca oricum ieseau in functii. “Iti da si tie vreo 10-15 buletine?”, “Imi dau pe dracu'!”, susoteau nemultumiti doi presedinti de organizatie. “Nu conteaza ce tai eu, conteaza cine numara voturile!”, se lamenta un altul. Spre satisfactia deplina a orgoliului lui C.V. Tudor, i s-a cantat la cap in timp ce isi lasa semnatura pe cartile, esarfele sau hartiile adoratorilor sai: “Ce rau am facut la lume/De nu-mi aud vorbe bune?”, “Vadim a fost ales, ei, hai si hai hai!”.

Ales “in unanimitate, cu 10 voturi nule”

In cinstea noului mandat, obtinut cu “unanimitate si 10 voturi nule”, Vadim a aruncat focuri de artificii si confetti, in timp ce peremistii spargeau de zor baloane. Odata iesit din sala, proaspatul reales si-a facut o pioasa cruce in fata camerei de luat vederi a partidului, sa dea bine in arhive.
In fata jurnalistilor liderul PRM a inceput sa se lamenteze: “Eu duc o cruce in spate. Si pe crucea asta scrie PRM. Si-o voi duce pana suuuus pe varful Golgotei”. Mai mult, a tinut si o prelegere despre democratie pentru a respinge ideea ca in partid este dictatura dat fiind faptul ca nu a avut contracandidati: “Nu in asta consta democratia, sa fie cat mai multi candidati. Dar sunt situatii cand nu se poate face altfel. Stiti cand nu era democratie? Cand nu era nici un congres!”.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă