10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBulină pentru sex şi violenţă în presă scrisă şi online

Bulină pentru sex şi violenţă în presă scrisă şi online

Parlamentarii vor să pună bulină pe ziarele, revistele şi site-urile cu un conţinut violent sau cu tentă sexuală. O astfel de propunere legislativă a fost depusă, miercuri, la Senat de patru deputaţi şi urmează să intre în dezbaterea comisiilor.

“Dacă în cazul audiovizualului situaţia este reglementată prin normele Consiliului Naţional al Audiovizualului, în cazul presei scrise nu avem o reglementare. De aceea sunt necesare reglementări pentru a proteja minorii care citesc ziare, în formătipărită sau pe internet”, argumentează iniţiatorii necesitatea legii.

Dacă iniţiativa semnată de Mircea Giurgiu, Tudor Ciuhodaru, Aledin Amet şi Petru Movilă va ajunge lege, atunci tabloidele, de exemplu, vor fi obligate afişeze pe coperta sau pagina publicaţiei cu conţinut indecent un cerc de culoare rosie, cu diametrul de patru centimetri, iar în interior cifra 18 de culoare albă.

“Ziarele, în special tabloidele, dar şi site-urile acestora şi publicaţiile exclusiv online, abundă de fotografii şi imagini indecente şi de o violenţă nejustificată, inclusiv pe prima pagină. Este nevoie de responsabilitate din partea adulţilor. Văzând semnul de avertizare, părinţii vor deveni mai responsabili, iar minorii vor fi protejaţi de astfel de imagini”, spun iniţiatorii acestei legi.

De asemenea, administratorii site-urilor care au un conţinut indecent sunt obligate să le paroleze, iar accesul se va face doar pe baza achitării unei taxe, asupra căreia va fi informat şi Fiscul. Pentru încălcarea legii sunt prevăzute amenzi de la 5.000 la 25.000 de lei.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă