Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bugetul Senatului va crește cu 17 la sută în 2016

Bugetul Senatului va crește cu 17 la sută în anul 206, față de anul anterior, în cea mai mare parte pentru lucrări de întreţinere şi de reparaţie la clădire, a anunţat, luni, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2015 - 17:59

Bugetul Senatului va crește cu 17 la sută în anul 206, față de anul anterior, în cea mai mare parte pentru  lucrări de întreţinere şi de reparaţie la clădire, a anunţat, luni, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, conform Mediafax. 

"Este o creştere generală de 17% faţă de bugetul de anul trecut, dar nu ştiu să vă spun pe investiţii sau pe fiecare capitol de cheltuieli. (...) Este un buget care prevede o creştere faţă de anul 2015, vorbim de bugetul pe anul 2016, creşterile sunt în cvasiexclusivitate generate de necesitatea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii la clădire", a declarat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a declarat că va avea o discuţie cu premierul Dacian Cioloş pe această temă şi că va propune ca în următoarea şedinţă a Birourilor Permanente reunite să fie aprobat un plan de reparaţii şi investiţii pentru Palatul Parlamentului.

"Voi susţine într-o discuţie cu premierul necesitatea alocării unor sume, care pe următorii ani să ne permită întreţinerea acestei clădiri în bune condiţii. Am făcut şi propunerea ca în viitoarea şedinţă a Birourilor Permanente reunite să aprobăm un plan de reparaţii şi investiţii pentru întreţinerea clădirii, care să fie realizat în comun cu Camera Deputaţilor. Anumite lucrări le putem face noi, la Senat, şi Camera separat, dar anumite lucrări vor trebui să figureze, probabil, pe un buget comun", a mai spus Tăriceanu.

De asemenea, preşedintele Senatului a explicat că în ultimii ani s-a constatat "o agravare a degradării clădirii" şi că sunt necesare lucrări în anumite zone ale Palatului Parlamentului.

"E nevoie nu de reparaţii, de o restaurare în anumite zone, faţada, sălile care au luminatoare şi în care sunt infiltraţii şi s-au degradat zugrăvelile interioare, instalaţiile care sunt, din păcate, de concepţie cu totul şi cu totul învechită şi de aceea consumurile de energie termică şi electrică sunt foarte mari", a spus Tăriceanu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...