15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportBugetul Senatului va crește cu 17 la sută în 2016

Bugetul Senatului va crește cu 17 la sută în 2016

Bugetul Senatului va crește cu 17 la sută în anul 206, față de anul anterior, în cea mai mare parte pentru  lucrări de întreţinere şi de reparaţie la clădire, a anunţat, luni, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, conform Mediafax. 

“Este o creştere generală de 17% faţă de bugetul de anul trecut, dar nu ştiu să vă spun pe investiţii sau pe fiecare capitol de cheltuieli. (…) Este un buget care prevede o creştere faţă de anul 2015, vorbim de bugetul pe anul 2016, creşterile sunt în cvasiexclusivitate generate de necesitatea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii la clădire”, a declarat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a declarat că va avea o discuţie cu premierul Dacian Cioloş pe această temă şi că va propune ca în următoarea şedinţă a Birourilor Permanente reunite să fie aprobat un plan de reparaţii şi investiţii pentru Palatul Parlamentului.

“Voi susţine într-o discuţie cu premierul necesitatea alocării unor sume, care pe următorii ani să ne permită întreţinerea acestei clădiri în bune condiţii. Am făcut şi propunerea ca în viitoarea şedinţă a Birourilor Permanente reunite să aprobăm un plan de reparaţii şi investiţii pentru întreţinerea clădirii, care să fie realizat în comun cu Camera Deputaţilor. Anumite lucrări le putem face noi, la Senat, şi Camera separat, dar anumite lucrări vor trebui să figureze, probabil, pe un buget comun”, a mai spus Tăriceanu.

De asemenea, preşedintele Senatului a explicat că în ultimii ani s-a constatat “o agravare a degradării clădirii” şi că sunt necesare lucrări în anumite zone ale Palatului Parlamentului.

“E nevoie nu de reparaţii, de o restaurare în anumite zone, faţada, sălile care au luminatoare şi în care sunt infiltraţii şi s-au degradat zugrăvelile interioare, instalaţiile care sunt, din păcate, de concepţie cu totul şi cu totul învechită şi de aceea consumurile de energie termică şi electrică sunt foarte mari”, a spus Tăriceanu.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă