13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBugetul Ministerului Muncii, mărit cu peste patru milioane de lei. Care este...

Bugetul Ministerului Muncii, mărit cu peste patru milioane de lei. Care este motivul

Bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat de Guvern cu 4,29 milioane lei, pentru plata anticipată a unor titluri executorii pentru angajații din Minister şi ai instituţiilor din subordine, informează Mediafax.

Guvernul a alocat fondurile necesare pentru plata celei de-a treia tranșe din titlurile executorii stabilite prin hotărâri judecătorești care au ca obiect acordarea unor drepturi salariale în favoarea angajaților din Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, precum și din instituțiile aflate în subordinea ministerului.

A treia tranșă a titlurilor executorii, aferentă anului 2016, se plătește anticipat în cursul acestui an.

“Astfel, bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice va fi suplimentat cu suma de 4,29 milioane de lei, necesară pentru plata celei de a treia tranșe a titlurilor executorii”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În anul 2015, instituțiile și autoritățile publice, precum și celelalte persoane juridice de drept public, au putut plăti tranșa, respectiv tranșele aferente celui de-al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească a devenit executorie. Sumele plătite se actualizează cu indicele prețurilor de consum publicat de Institutul Național de Statistică.

Potrivit Legii bugetului pentru 2015, în bugetul Ministerului Finanțelor Publice – Acțiuni Generale – a fost prevăzută o sumă globală pentru plata titlurilor executorii din care, prin Hotărâri ale Guvernului, se pot aloca instituțiilor fonduri suplimentare pentru plata acestor obligații.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă