14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024

Breviar

“Achizitie buna”

Dupa ce in campania electorala pentru alegerile locale din 2004 il descriau pe Neculai Ontanu drept un primar corupt, democratii par acum gata sa-l primeasca pe acesta cu bratele deschise in partid. Secretarul executiv al PD, Vasile Blaga, l-a caracterizat ieri pe Ontanu, proaspat demisionar din PSD, drept un primar foarte bun. “Eu cred ca, daca domnul Ontanu va dori sa vina in PD, ar fi o achizitie buna”, a declarat Blaga.

Dan Voiculescu:”Joi ne inmultim”

Presedintele PC, Dan Voiculescu, i-a anuntat pe parlamentarii sai ieri in sedinta grupurilor reunite ca “joi partidul se va inmulti”. Referirea lui Voiculescu a fost facuta la adresa lui Adrian Nastase, presedintele conservatorilor anuntandu-si oamenii ca fostul prim-ministru al PSD se va alatura PC impreuna cu un grup de parlamentari social-democrati. Surse din conducerea PSD sustin ca ar fi vorba despre 33 de deputati. In aceeasi sedinta, Dan Voiculescu a spus ca tot joi s-ar putea sa fie momentul retragerii de la guvernare, aceasta fiind de altfel conditia pusa de partenerii de coalitie in cazul primirii lui Nastase.

La PD s-a facut curatenie in 2002

Explicatia conducerii PD pentru faptul ca pana in prezent nici un lider democrat nu s-a plasat in atentia organelor de cercetare penala consta in aceea ca nici un ales local sau parlamentar democrat nu mai face din 2002 afaceri cu bani publici. Potrivit liderului democrat Emil Boc, “PD si-a curatat din timp structurile” prin adoptarea dispozitiei nr. 1/15 ianuarie 2002, care i-a obligat pe toti primarii si consilierii sa opteze in 48 de ore intre mentinerea functiilor sau a afacerilor derulate din fondurile publice. “A fost o decizie foarte grea, dar care a produs rezultate”, a explicat Boc lipsa vreunui corupt in PD.

Nastase s-a mutat

Deputatul Adrian Nastase, fostul presedinte al Camerei, s-a mutat, incepand de ieri, in noul sau birou de la etajul patru al cladirii. Nastase isi mutase, la sfarsitul saptamanii, lucrurile personale din biroul pe care il ocupa in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, astfel incat el si-a inceput chiar de ieri activitatea in noul birou. Actualul birou al lui Nastase este situat la camera 4078 din Palatul Parlamentului si nu are placute distinctive pe usi. Fostul presedinte al Camerei s-a intalnit in cursul diminetii cu unii deputati si apropiati, printre care deputatul PSD Eugen Nicolicea, dar a evitat dialogul cu ziaristii, rezumandu-se doar la a spune ca se simte “excelent”. Dintre consilierii pe care Nastase ii avea ca presedinte al Camerei Deputatilor sigur se stie ca a ramas Anca Alexandrescu.

Solutia imorala, tot imorala…

Liderii PD considera ca decizia conservatorilor lui Voiculescu de a sustine propriul candidat la functia de presedinte al Camerei Deputatilor, si nu pe cel al Coalitiei, reconfirma statutul de solutie imorala pentru PC. In aceste conditii, presedintele PD, Emil Boc, nu s-a sfiit sa sugereze scoaterea conservatorilor de la guvernare. “Prin depunerea unei candidaturi separate, PC s-a plasat in afara coalitiei. Si-a reconfirmat statutul de solutie imorala. Arata ca PD a avut dreptate cand a cerut alegeri anticipate. Nu ar mai fi existat aceste probleme”, a declarat Emil Boc.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă