10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Breviar

Basescu si politica externa

Emil Hurezeanu discuta astazi, fata in fata cu Traian Basescu, despre cum va evolua politica externa a Romaniei in 2006. Realitatea TV transmite, incepand cu ora 19,00, in direct de la Cotroceni, o editie speciala in care reputatul analist de politica externa Emil Hurezeanu si presedintele Traian Basescu vor aduce in prim-plan subiecte de politica externa, cu implicatii majore intr-un an crucial pentru Romania.

PC a “crescut” absorbind PUNR

Partidul Conservator a anuntat ieri, printr-un comunicat de presa, ca va absorbi Partidul Unitatii Natiunii Romane (PUNR), condus de generalul in rezerva Mircea Chelaru. Potrivit documentului semnat de presedintii celor doua formatiuni, urmeaza sa se alcatuiasca o comisie care sa stabileasca termenii comasarii prin absorbtie. Congresele celor doua partide sunt programate pentru 12 februarie, cand va fi semnat si protocolul de comasare. Conform declaratiei lui Chelaru, PUNR are 31 de organizatii si 53.400 membri.

Presedintele le cere biciclistilor si carutasilor sa nu circule noaptea

Presedintele Basescu si premierul Tariceanu au participat ieri in Piata Constitutiei la deschiderea campaniei nationale pentru prevenirea accidentelor de circulatie sub motoul “Stop accidentelor! Viata are prioritate”.
Seful statului a precizat ca tine la reusita programului initiat de Inspectoratul General al Politiei, atragand atentia asupra pericolelor traversarii neglijente, vitezei excesive, dar si asupra propriei neglijente acelora care raspund de securitatea rutiera. “A spune stop vitezei, traversarii neglijente, stop consumului de alcool e liber la viata”, a spus presedintele. Participantii au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor accidentelor rutiere, la finalul ceremoniei lansandu-se sute de baloane albe.

Joaca de-a stampilele electorale la Brasov

Nu este pentru prima data cand sunt gasite stampile cu inscriptia “votat” fara ca autoritatile statului sa reactioneze corespunzator. Astfel, in urma faptului ca astfel de stampile, folosite in perioada de vot, au fost descoperite in sediul de la Cluj al Primariei, ministrul de Interne si al Administratiei, Vasile Blaga, a dat dispozitie tuturor prefecturilor din tara sa verifice daca au fost sau nu topite stampilele de vot. In subsolul Prefecturii Brasov au fost descoperite cateva sute de stampile cu inscriptia “votat”, din alegerile locale din 2000 si 2004.
In mod normal, asa dupa cum ne-a declarat dl Aurelian Danu, prefect de Brasov, aceste stampile, conform Legii 373, ar fi trebuit distruse. Acest lucru nu s-a intamplat. Urmare a acestui fapt, prefectul de Brasov a dispus o ancheta care suntem siguri va fi corelata si cu cea a IJP Brasov, iar rezultatul acesteia va fi dat publicitatii. Neglijenta in serviciu sau premeditare, acesta este intrebarea. Sau si mai limpede, voturi trucate sau nu, aceasta-i intrebarea.

Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă