19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Breviar

Basescu considera ca presa a exagerat

Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, la Tulcea, ca aprecierile mass-media conform carora s-ar fi urcat la volan beat dupa petrecerea de la Golden Blitz, cu Gigi Becali si fotbalistii de la Steaua, fac parte din “exagerarile” presei. “Astea fac parte din exagerarile dumneavoastra si cred ca nu are rost sa le comentez”, a spus Basescu, intrebat cu privire la situatia sa dupa petrecerea de la restaurant. “Cum credeti ca, avand atatia oameni care puteau sa se urce la volan, o faceam daca ar fi fost real ceea ce spuneti?!”, a continuat el. Seful statului a mai spus ca este “un om care are dreptul sa se bucure” si ca ii este greu sa-si manifeste bucuria “inchis” la Palatul Cotroceni. “Consider ca sunt un om care are dreptul sa se bucure. Probabil ca trebuie ales modul in care o faci, dar mi-este foarte greu ca atunci cand ma bucur sa ma bucur singur, inchis la Cotroceni”, a afirmat Basescu.

Replici propagandistice

Ministrul liberal al Apararii, Teodor Atanasiu, a afirmat, sambata, la Alba Iulia, in timp ce critica PD, ca democratii “nu au decat sa se alieze” cu PSD, invocand discutii in acest sens dintre presedintele Traian Basescu si Mircea Geoana, pentru… reintregirea FSN. Prilej folosit de PSD pentru a da o replica propagandistica. Pesedistii au transmis un comunicat, semnat de Marius Lazar, consilier politic al presedintelui Mircea Geoana, in care exprima “nedumerirea” fata de declaratiile lui Atanasiu. “PSD este un partid prea mare pentru a se strecura pe usa din dos a guvernarii. Noi vom reveni la guvernare pentru a pune in aplicare programul nostru social-democrat”… Mai mult, comunicatul arata ca “vineri, la Turnu Magurele, PSD a inceput marsul spre guvernare si nu se va opri pana cand nu va repune in drepturi guvernarea social-democrata, grija pentru cei multi, pentru marea masa de cetateni, nu pentru cei putini si cu bani reprezentati de Fosta Alianta D.A.”.

Liberalii ii cer lui Turianu sa plece

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat sambata, la Lugoj, ca CNSAS nu functioneaza bine, ci doar acceptabil, iar Corneliu Turianu ar trebui sa paraseasca aceasta institutie.
“Dupa cateva suferinte, CNSAS a ajuns intr-o forma as spune acceptabila. Nu spun intr-o forma buna pentru ca, dupa parerea mea, Corneliu Turianu ar trebui sa plece de tot de acolo dupa ceea ce a facut. Faptul ca, in cele din urma, a fost convins sa-si dea demisia e un prim pas ca situatia din Colegiu se va normaliza”, a declarat Olteanu.

Dezicerea de Nastase

Vicepresedintele PSD Rovana Plumb a declarat ieri ca in acest moment are alte prioritati decat platforma social-democrata intitulata "Romania noilor sanse”, initiata de fostul presedinte executiv al partidului, Adrian Nastase. Rovana Plumb a mentionat ca, desi tine la proiectul politic initiat acum doua saptamani de fostul presedinte executiv al PSD, acum in partid exista alte prioritati, iar grupul de parlamentari care au sprijinit platforma lui Nastase isi propun in prezent sa contribuie la aceste prioritati. Intrebata daca mai considera necesara convocarea unui congres extraordinar al partidului, asa cum sustinea imediat dupa ce Nastase a demisionat din functiile detinute in PSD, ea a precizat ca va respecta decizia majoritatii asupra acestui aspect.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă