10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBrăila, condusă de omul de încredere al lui Bunea Stancu

Brăila, condusă de omul de încredere al lui Bunea Stancu

În timp ce președintele suspendat al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu (PSD), se află în arest la domiciliu, la șefia instituției publice a ajuns un subaltern de-al său: Ionel Avram (foto), directorul economic al Concivia SA Brăila, firma controlată de Bunea Stancu și căreia același Bunea Stancu îi atribuia contractele pe fondurile CJ. De altfel, pentru asemenea operațiuni a și fost arestat. Practic, Bunea Stancu a reușit să pună la conducerea CJ Brăila pe omul care știe cel mai bine toate detaliile contractelor încheiate între CJ Brăila și Concivia și în noua sa calitate, de președinte CJ, directorul economic al firmei lui Stancu are pe mână toate documentele. În plus, prin atribuțiile sale poate emite dispoziții care să anuleze sau să modifice decizii care ar putea fi folosite drept probe pentru acuzațiile aduse baronului PSD de Brăila de către procurorii DNA.

Bunea Stancu a tras sforile „de îndată”

Mașinăria pusă la cale de Bunea Stancu a mers perfect. Au fost convocate, în procedura „de îndată“, două ședințe ale CJ Brăila. Prima dintre ele avea pe ordinea de zi două puncte, dintre care unul referitor la atribuțiunile președintelui CJ. La începutul ședinței de la ora 10.00, liderul consilierilor PSD din CJ Brăila, Ionel Avram – mâna dreaptă a lui Stancu, a propus introducerea pe ordinea de zi a cinci puncte, dintre care unul referitor la înlocuirea din funcția de vicepreședinte al CJ Brăila a lui Ovidiu Nechita (PNL).

Subprefectul Cătălin Grosu a remarcat că era forțată Legea 215, a Administrației Publice Locale, pentru că ședințele „de îndată“ sunt convocate pentru situații urgente, cum ar fi eliminarea efectelor unor calamități sau epidemii, nu pentru schimbarea unui vicepreședinte. Ordinea de zi nu a fost aprobată de consilieri, ședința s-a încheiat cu un eșec, dar la ora 15.00 a fost convocată o a doua ședință „de îndată“.

De această dată, majoritatea formată din 18 consilieri PSD, UNPR, PP-DD și „independentul“ Silviu Radu (ex-PDL), a votat înlocuirea liberalului Nechita cu Ionel Avram. Astfel, omul lui Bunea Stancu a devenit singurul vicepreședinte al CJ Brăila, întrucât cel de-al doilea vicepreședinte, Florin Mija (PSD), este și el arestat la domiciliu. Fiind singurul vicepreședinte al CJ Brăila, Ionel Avram a preluat atri­­buțiile președintelui suspendat, Gheorghe Bunea Stancu. Din arestul la domiciliu, Bunea Stancu a reușit să paseze toate atribuțiile sale omului în care are toată încrederea, dar care, fiind expert contabil, are și toate abilitățile pentru a ști ce documente sunt „periculoase“ și ce trebuie făcut. 

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă